Κρήτη – Συνελήφθη γιατρός μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε 18χρονο ενώ τον εξέταζε
11 August 2021
Είναι επίσημο – Πότε ανοίγουν τα σχολεία, πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία
11 August 2021

Καρδιά: Η φόρμουλα που την ξανανιώνει – Πέντε SOS σημεία



Μπορούμε να διατηρήσουμε την καρδιά μας νεανική και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο εμφράγματος ακολουθώντας μερικές κομβικές συμβουλές

Τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε την καρδιά μας νεανική και να μειώσουμε την απειλή του εμφράγματος; Οι ερευνητές αποκαλύπτουν το μυστικό για μια άφθαρτη καρδιά. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν και καθυστερείστε τη γήρανση του σημαντικότερου μυ του σώματός μας.

Χάνουμε βάρος –  Όσο λιγότερα τα κιλά που κουβαλάει το σώμα μας τόσο μικρότερο το φορτίο για την καρδιά μας. Το πάχος από την άλλη μερά κουράζει την καρδιά μας. Δεν ξεχνάμε ότι η ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή είναι η κατεξοχήν επιλογή για την απώλεια βάρους. Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας καθώς και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

Προσέχουμε αρτηριακή πίεσηχοληστερόλησάκχαρο –  Για μια νεανική καρδιά και τα τρία πρέπει να είναι υπό έλεγχο.

Αθλούμαστε – Η άσκηση αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα που απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Το είδος της άσκησης που θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο και ευεργετικό για την καρδιαγγειακή υγεία είναι η αεροβική άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι).

Διακοπή καπνίσματος – Ο σίγουρος τρόπος για να γεράσουμε γρηορότερα την καρδιά μας είναι το κάπνισμα το οποίο υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο πρόκλησης ενός καρδιακού επεισοδίου.

Χωρίς νεύρα – Οι ευέξαπτοι άνθρωποι κινδυνεύουν τρεις φορές περισσότερο από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με τους ήρεμους και πιο διαλλακτικούς. Ο έλεγχος του στρες και των αρνητικών συναισθημάτων είναι κομβική παράμετρος για την καρδιαγγειακή υγεία. Tο οξύ στρες αυξάνει την καρδιακή συχνότητα, την αρτηριακή πίεση και τις ανάγκες της καρδιάς σε οξυγόνο, προκαλεί αγγειοσύσπαση μειώνοντας τη ροή του αίματος και προάγει τη ρήξη των αθηρωματικών πλακών και τη δημιουργία θρόμβων μέσα στα αγγεία.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: