Υπερδνειστερία: Πώς θα μπορούσε να γίνει ο πολιορκητικός κριός της Ρωσίας
27 February 2023
Η Ρωσία ήθελε ένα πόλεμο-αστραπή στην Ουκρανία. Ένα χρόνο μετά ποντάρει στο ακριβώς αντίθετο
27 February 2023

Καρναβάλι Σοφάδων 2023: Επανήλθε δριμύτερη και εντυπωσιακή η παρέλαση καρναβαλικών αρμάτων (+Φωτο +Βίντεο)

Μετά από μία τριετία υποχρεωτικής αποχής από το αποκριάτικο γλέντι, η πόλη των Σοφάδων έβαλε και πάλι τα γιορτινά της και διοργάνωσε, όπως μόνο εκείνη γνωρίζει, καρναβαλικές εκδηλώσεις που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

Η κορύφωσή τους ήρθε το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. Φαντασία, δημιουργικότητα, κέφι και μεράκι, δούλεψαν στο φουλ με κατοίκους από κάθε γωνιά του Δήμου να συμμετέχουν στην προσπάθεια και να δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Δείτε ακολούθως το βίντεο με την καρναβαλική παρέλαση στους Σοφάδες

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, με άρματα και στολές που παρέπεμπαν σε θέματα της επικαιρότητας (πολιτικής και μη), της καθημερινότητας και της τοπικής μας κουλτούρας, με πολύ χιούμορ και στο πνεύμα του καρναβαλιού πήραν μέρος στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Ανάμεσα τους και πέντε ομάδες από χώρες των Βαλκανίων και συγκεκριμένα από Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Βουλγαρία, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα  στις φετινή διοργάνωση. Η οποία, στην ουσία είναι η πρώτη της δεκαετίας που διανύουμε.

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στο ξεφάντωμα, όχι μόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αλλά και στις εκδηλώσεις των ημερών που προηγήθηκαν.  Ανάμεσα σε αυτούς που παρέστησαν ήταν ο Δήμαρχος Σοφάδων και οικοδεσπότης κ. Αθ. Σκάρλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρας, οι Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Ασ. Σκόνδρα και Γ. Κωτσός, ο Αντιπεριφερεάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος και η Διοικήτρια του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Μ. Κουτσιούμπα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σοφάδων καθώς και άλλων Δήμων του νομού.

Με το τέλος της παρέλασης το σκηνικό μεταφέρθηκε λίγο πιο δίπλα, στην πλατεία όπου ανέμενε το ομοίωμα του βασιλιά Καρνάβαλου. Ο κ. Σκάρλος το παρέδωσε στην πυρά, όπως ορίζει το έθιμο, και ταυτόχρονα δόθηκε το έναυσμα για να φωτιστεί ο ουρανός από εκατοντάδες βεγγαλικά. Σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της Αποκριάς και την είσοδό μας στην Σαρακοστή, που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-2023-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B8%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BC%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: