Λαμπρυντικό νερό ομορφιάς. Καθάρισμα επιδερμίδας και σύσφιξη- τόνωση. Τρία σε ένα!
27 April 2021
Νέες στάσεις λεωφορείων αποκτά ο Δήμος Ελασσόνας
28 April 2021

Καστορέλαιο: Ποια είναι τα οφέλη του; Βοηθά σε προβλήματα υγείας αλλά και στην εμφάνιση.

Καστορέλαιο: Ποια είναι τα οφέλη του;

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό λάδι που φτιάχνεται με την επεξεργασία των σπόρων του φυτού κίκι (ή ρετσινολαδιά, γι’ αυτό και στην Ελλάδα πολλές φορές το ονομάζουμε ρετσινόλαδο). Χρησιμοποιείται στην παραγωγή σαπουνιών αλλά και σε πολλά καλλυντικά, μιας και διατηρεί την ρευστότητά του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται, όμως, να έχει και άλλα οφέλη για τον οργανισμό, σύμφωνα με όλο και περισσότερες έρευνες που γίνονται πάνω του τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε μερικά από αυτά…

Βοηθά με την δυσκοιλιότητα
Ένα κουταλάκι του γλυκού αναμεμειγμένο με χυμό (επειδή έχει δυσάρεστη γεύση) το πρωί, θα σας βοηθήσει σημαντικά με την δυσκοιλιότητα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κάνει να το καταναλώνετε για περισσότερες από τρεις μέρες.

Είναι υπέροχο για την ξηροδερμία

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά για να ενυδατώσετε την ξηρή επιδερμίδα, καθώς η μεγάλη του περιεκτικότητα σε λιπαρά «παγιδεύει» την υγρασία στο δέρμα και το διατηρεί ενυδατωμένο για περισσότερη ώρα.

Μπορεί να βοηθήσει με την ακμή
Ο λόγος είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητά τους, που μπορούν να ανακουφίσουν ελαφρώς από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ακμής. Αν έχετε έξαρση ακμής, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να το τοποθετήσετε απαλά στο δέρμα.

Είναι πολύ καλό για τα μαλλιά
Αυτή είναι ίσως η πιο γνωστή του χρήση, άλλωστε. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, είναι όμως εκπληκτικό conditioner, προσφέροντας λάμψη (αλλά και μερικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά) στα μαλλιά μας.

Είναι καλό για τα πόδια
Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του ποδιού του αθλητή. Ένα από τα οξέα του αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη μυκητίαση. Αλλά, επιπλέον, οι ενυδατικές του ιδιότητες θα εκτιμηθούν πολύ από όποιον έχει ξηροδερμία στα πέλματα.

Γίνονται έρευνες σχετικά με αντικαρκινική δράση
Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά στοιχεία, αλλά τα ευρήματα είναι αρκετά θετικά μέχρι στιγμής, όσον αφορά την χρήση καστορέλαιου συμπληρωματικά σε θεραπείες για ορισμένους καρκίνους, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Δρα ως εντομοαπωθητικό
Χρησιμοποιήστε το ως σπρέι για να διώξετε τα κουνούπια το καλοκαίρι.

Βοηθά στο ηλιοκαμένο δέρμα
Όσο ανοίγει ο καιρός και το δέρμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον ήλιο, αν μείνουμε για αρκετή ώρα εκτεθειμένοι χωρίς προστασία, θα καούμε. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφιστούμε από το κάψιμο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η χρήση του τοπικά στο δέρμα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, άρα κατ’ επέκταση και τις άμυνες του οργανισμού μας.

Δρα ως φυσικό παυσίπονο
Έχουν υπάρξει έρευνες που υποστηρίζουν πως η τοπική του χρήση μπορεί να βοηθήσει με τους πόνους των αρθρώσεων σε ασθενείς με αρθρίτιδα, αλλά και με τις κράμπες της περιόδου.

mystikaomorfias.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: