Μαρούσι: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη συμπλοκή με νεκρό και τραυματίες έξω από κλαμπ
28 April 2024
Ναυτιλία: Η ταραγμένη Μέση Ανατολή αυξάνει το μεταφορικό κόστος
28 April 2024

Κατακυρώθηκε η σύμβαση για την μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Καρδίτσας

Με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και μπαίνουμε στην διαδικασία εκπόνησης της μελέτη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καρδίτσας.

Το οποίο Τοπικό Πολεοδομικό αφορά και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες (Καρδίτσας, Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Κάμπου και Μητρόπολης).

Πριν φθάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα προηγήθηκε ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός από το ΤΕΕ στο οποίο έχει ανατεθεί από το υπουργείο η διαδικασία για όλη την χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παπαγεωργίου, μόνο στην Θεσσαλία θα γίνουν τοπικά Πολεοδομικά σε 76 Δημοτικές Ενότητες, μέσω 20 συμβάσεων ανάλογων με αυτής για τον Δήμο Καρδίτσας.  Στο νομό μας ήδη εκπονείται Τοπικό Πολεοδομικό για τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και θα ξεκινήσει η εκπόνηση και στους άλλους πέντε Δήμους μόλις υπογραφούν συμβάσεις καθώς σε όλους βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο.

Σημειώνουμε ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά έρχονται στην ουσία να επικαιροποιήσουν τα ΓΠΣ όπου αυτά είναι σχετικά σύγχρονα (του Δήμου Καρδίτσας δεν έχει καν μία δεκαετία που αναθεωρήθηκε), να αλλάξουν τα παρωχημένα Γενικά πολεοδομικά, όπως του Δήμου Σοφάδων που δημιουργεί πολλά προβλήματα και να κάνουν πολεοδομικό σχεδιασμό σε περιοχές που δεν υπάρχει ΓΠΣ.

Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα και σε περίπου 250 Δήμους ανά την χώρα.

Επανερχόμενοι στην κατακύρωση του διαγωνισμού για το Τοπικό Πολεοδομικό του Δήμου Καρδίτσας, αυτό έγινε μέσω της έγκρισης του πρακτικού του διαγωνισμού που αφορά τον έλεγχο της ορθότητας των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου.

Με αυτό ως δεδομένο η σύμβαση κατακυρώθηκε στην Ένωση Οικονομικών Φορέων: {1. «ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.», 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΛΕΝΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, 3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ}, με Οικονομική Προσφορά 946.000 ευρώ (χωρίς Απρόβλεπτα και ΦΠΑ), με μέση τεκμαρτή έκπτωση 7,13% επί του συνόλου της προεκτιμώμενης αμοιβής.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: