Χαλάρωση σε μπράτσα και πόδια τέλος!
13 June 2021
Στην Κόρινθο χτυπά η «καρδιά» της αυτοδιοίκησης το τριήμερο 2-4 Ιουλίου
14 June 2021

Κατεδαφίζεται το Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Σε διαδικασία κατεδάφισης εισέρχεται από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε από τις επιπτώσεις του “Ιανού”, ενώ το υπόλοιπο κρίθηκε ότι πρέπει να γκρεμιστεί για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων.

Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού από την 5η ΥΠΕ και την ανάδειξη του αναδόχου, ήρθε η ώρα της εγκατάστασής του και είναι θέμα ωρών να αρχίσει η κατεδάφιση ενός κτίσματος (μετά τις πρόδρομες εργασίες όπως η αφαίρεση της κεραμοσκεπής) που είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του ’80 και αποτέλεσε σημείο αναφοράς των καταστροφών από την θεομηνία, με την εικόνα του, μισογκρεμισμένο, να ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον εργολάβο, από την υπογραφή της και μετά, υπάρχει χρονικός ορίζοντας ενός μήνα για την ολοκλήρωση των εργασιών, συνεπώς η κατεδάφιση θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Οι εργασίες κατεδάφισης λόγω και του κατεπείγοντος, σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν:

-Την καθαίρεση του υφιστάμενου καταρρέοντος τμήματος

-Την κατεδάφιση του υπολοίπου τμήματος του κτηρίου μέχρι την πλάκα του ισογείου (χωρίς αυτή)

-Την μεταφορά των αποβλήτων της κατεδάφισης σε Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) βάσει της κείμενης Νομοθεσίας με ευθύνη του Αναδόχου.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά τον “Ιανό”, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου λειτουργεί στη Μαθητική Εστία του Δήμου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου κτιρίου, η οποία πάντως βρίσκεται ακόμα σε υπερβολικά πρώιμο στάδιο (έχουν γίνει ενέργειες από το Δήμο για την αγορά οικοπέδου και η χρηματοδότησή του περιλαμβάνεται στο “πακέτο” με προϋπολογισμό 143 εκατ. ευρώ που θα εκτελέσει η “ΤΕΡΝΑ” στην ευρύτερη περιοχή).

Το ιστορικό του κτιρίου

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου κτίστηκε την δεκαετία του 1980 (οικοδομική Άδεια 1985) και πρόκειται για ισόγειο κτήριο επιφανείας 1.135,67μ2 (συμπεριλαμβανομένου υπογείου εμβαδού 100μ2) σε οικόπεδο εμβαδού 3.648,05μ2. Βάσει του Ν. 4238/2014 (παρ. 10 άρθρο 21) το Κέντρο Υγείας όπως και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας περιήλθαν αυτοδικαίως, κατά κυριότητα, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου, πράξης ή συμβολαίου στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι καταστροφικές πλημμύρες που συνέβησαν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου του 2020 στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Καρδίτσας είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση Τμήματος του Κέντρου Υγείας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: