BRICS: Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη
27 September 2024

Κατοικία – διαμέρισμα για τη φιλοξενία των μαθητών της Μαθητικής Εστίας θα αναζητήσει ο Δήμος Μουζακίου

Άκαρπη απέβη τελικά η προσπάθεια του Δήμου Μουζακίου για την εύρεση και μίσθωση ακινήτου με σκοπό τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου καθώς και φιλοξενία μαθητών του Δήμου Μουζακίου που στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας του ΕΙΝ που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να στεγάσει τη Σχολή Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φαν. Στάθης στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποία ο Δήμος αναζητούσε ακίνητο εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, με εμβαδόν τουλάχιστον 1000 τ.μ. που να έχει κατ’ ελάχιστο 10 δίκλινα δωμάτια με ατομικό μπάνιο, χώρος προετοιμασίας γευμάτων καθώς και χώρο εστίασης το ελάχιστο 50 ατόμων,  6 αίθουσες κατάλληλες για γραφεία και αίθουσα εκδηλώσεων για 300 άτομα το ελάχιστο, δεν υπήρξε ανταπόκριση παρά το αρχικό ενδιαφέρον κάποιου ιδιοκτήτη.

Έτσι ο Δήμος Μουζακίου θα προχωρήσει σε νέα διακήρυξη με την οποία θα αναζητά κατοικία- διαμέρισμα για να φιλοξενήσει τα 5 παιδιά- ωφελούμενα της Μαθητικής Εστίας που προς το παρόν φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο, ενώ η στέγαση των υπηρεσιών θα γίνει σε δημοτικά κτίρια. Όσον αφορά τη σίτιση των μαθητών αυτή όπως ανέφερε ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας μπορεί να γίνει είτε μέσω του κοινωνικού συσσιτίου είτε μέσω των Παιδικών Σταθμών.

Η μειοψηφία σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι είχε προτείνει εξ’ αρχής στη Δημοτική Αρχή τη λύση των δημοτικών κτιρίων που εκείνη απέρριπτε ενώ επανέλαβε ότι απαιτείται να διασφαλιστεί η συνέχιση της ετήσιας χρηματοδότησης από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας για τη λειτουργία της Μαθητικής Εστίας με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: