Υποδεχόμενος την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: «Με μικρές επαναστάσεις της καθημερινότητας μπορούμε να ξαναγράψουμε μια λαμπρή ιστορία και να ανοίξουμε ένα παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας.
Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 σηματοδοτούν την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους με την Αυτοδιοίκηση παρούσα με τις παρεμβάσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας σημαίνουν 200 χρόνια Αυτοδιοίκησης και όσα μάθαμε μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο του μέλλοντος για τη νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε.
Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 δεν είναι μια μουσειακή επέτειος. Είναι η ευκαιρία για όλους μας, κοιτώντας την ιστορία μας να ξαναγράψουμε τις νέες λαμπρές σελίδες για το αύριο της Ελλάδας και της Αυτοδιοίκησης. Είναι σημαντική η συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η Ελλάδα μας περιμένει. Έχουμε σπουδαία πράγματα να κάνουμε μαζί».
«Υπάρχει συναντίληψη για το νόημα του «Ελλάδα 2021», δεν ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί. Εκεί αλλάζουν οι νοοτροπίες, εκεί γίνονται οι έξυπνες πόλεις και εκεί αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, η χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών» επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στο Δήμο Τρικκαίων, καλώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο να μην αρκεστεί στα καλά της λόγια για τον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά να επισκεφθεί και άλλες πόλεις όπως την Ορεστιάδα, τις Καστανιές και το Διδυμότειχο, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση. «Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν επιβάλλουμε δράσεις σε κανέναν. Ζητάμε προτάσεις από όλους και ειδικά από τους νέους ανθρώπους. Το 2021 δεν αφορά μόνο τη διαδρομή των 200 ετών που έχουμε διανύσει, αλλά είναι και η ευκαιρία μας για το μέλλον. Είναι η ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για το 2025, το 2030, το 2050. Με δράσεις που θα αφήσουν παρακαταθήκη. Όχι μόνο κτίρια και υλικές υποδομές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αφήσει η κάθε πόλη, το κάθε μέρος το αποτύπωμά του. Με τη γνώση πως αυτή η χώρα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η καρδιά της χτυπάει παντού» κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021».