Διεθνές συνέδριο για τις ενάλιες αρχαιότητες και τα υποβρύχια μουσεία
15 October 2019
Στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ για περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή
15 October 2019

ΚΕΔΕ: Να μην προχωρήσουν οι δήμοι στην εκλογή εκπροσώπων τους για ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με σημερινή ομόφωνη απόφασή του καλεί τους δήμους να μην προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων τους για τις γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έως ότου διευκρινιστεί ο αριθμός των εκπροσώπων που αναλογεί σε κάθε δήμο και να τους αποσταλούν οι σχετικοί πίνακες με τις έδρες που δικαιούνται.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αλλαγών που εισάγει το ΠΔ 94/2019 του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά λάθη αναφορικά με την αναλογική εκπροσώπηση των δήμων και αντιφατικές διατάξεις ως προς την εφαρμογή του.
Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη ενημέρωση που είχε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης από το υπουργείο Εσωτερικών, για πρώτη φορά το υπουργείο δεν προτίθεται να εκδώσει εφαρμοστική εγκύκλιο για το ΠΔ 94/2019, ούτε πίνακα με τους εκπροσώπους που αναλογούν σε κάθε δήμο.
Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, αλλά και τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ ενέχει ο κίνδυνος οι δήμοι να εκλέξουν λιγότερους ή περισσότερους εκπροσώπους από αυτούς που δικαιούνται και να υπάρξει εμπλοκή στις εκλογικές διαδικασίες με ενστάσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: