Επτά Τρικαλινοί “Αυτόχθονες” κατά της Περιφέρειας
17 January 2022
Αργυρούπολη – Παραδόθηκε ο 46χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του
17 January 2022

Κεραλοιφή: Το θαύμα της φύσης 🥀

Τι είναι η κεραλοιφή 🥀

Η κεραλοιφή, όπως πιθανότατα έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες μας, είναι ένα χειροποίητο σκεύασμα που κάνει θαύματα όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος και στον καλλωπισμό.  Η συνταγή της είναι πολύ παλιά και τα δύο κύρια συστατικά της είναι το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο. Πολλές φορές προστίθεται διάφορα έλαια για πιο εξειδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση, αμυγδαλέλαιο, αβοκάντο κ.ά

Ιδιότητες της κεραλοιφής 🥀

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κεραλοιφής πηγάζουν φυσικά από τα δύο μοναδικά συστατικά της.

Το κερί της μέλισσας 🌿 είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες, παρουσιάζοντας έτσι θεραπευτική δράση.


Το ελαιόλαδο
 🌿 είναι και αυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, όπου με την επάλειψη στο δέρμα μας, το τρέφει, ενισχύει την ελαστικότητά του και αναπληρώνει τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας μας. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος,και έχει επουλωτικές ιδιότητες.

Πιο αναλυτικά :🌿

  • Η κεραλοιφή δίνει ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κρέμα ημέρας ή κρέμα σώματος.
  • Λόγω της αντιβιοτικής και αναπλαστικής της δράσης, επουλώνει αποτελεσματικά παθήσεις του δέρματος, όπως σπυράκια λόγω ακμής, κάψιμο, αλλεργίες, έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδα, ξηροδερμία, πληγές, κ.α.  Επίσης λειαίνει την εμφάνιση ουλών και ραγάδων.
  • Λόγω της αντιγηραντικής της δράσης καταπολεμά τις αχνές ρυτίδες και προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα.
  • Ενυδατώνει και επαναφέρει τα σκασμένα χείλη και τα προστατεύει.
  • Είναι ιδανική στην αντιμετώπιση του έρπη.
  • Μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς κανέναν κίνδυνο και από τις θηλάζουσες μητέρες με πληγωμένες ή ερεθισμένες θηλές.
  • Κατάλληλη και για τα μωράκια σε περίπτωση συγκάματος.
  • Λειτουργεί και σαν αναλγητικό, αντιμετωπίζοντας τους πόνους των μυών, τους ρευματισμούς και τα αρθριτικά.
  • Καθίσταται ως βάλσαμο για τις αιμορροΐδες και είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων.
  • Πολλοί το χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
  • Ακόμα, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια για να διώχνει το άγχος και το στρες, τονώνοντας το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους. Σε συνδυασμό με τη λεβάντα και το φασκόμηλο, λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό. Ενώ συστήνεται ακόμη και για την αϋπνία

Πώς φτιάχνω κεραλοιφή 🥀

Υλικά 🌿

1 κ.σ. μελισσοκέρι

5 κ.σ. αγνό ελαιόλαδο

Παρασκευή 🌿

Τρίψτε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι και βάλτε το σε μπεν μαρί να λιώσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέιγμα και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε την κεραλοιφή να κρυώσει.

Αν θέλετε, τώρα μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο συστατικό επιθυμείτε, όπως πχ μέλι, αλόη, αιθέρια έλαια κτλ.

Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε την κεραλοιφή σας σε αποστειρωμένα βαζάκια και αφού σταθεροποιηθεί να τα σφραγίσετε.

Προσοχή στην αναλογία των υλικών καθώς αν βάλετε παραπάνω ελαιόλαδο θα γίνει πιο ρευστή, ενώ αν βάλετε παραπάνω κερί, θα γίνει πολύ συμπαγής και θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή.

Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε 🥀

Χρησιμοποιήστε την άφοβα, κάνετε επάλειψη όσες φορές θέλετε, όπως π.χ. για την ξηροδερμία, επιμείνετε λίγο στην επάλειψη για να απορροφήσει το δέρμα όσο χρειάζεται, έπειτα σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα χαρτομάντιλο, ενώ στα εγκαύματα, πληγωμένες θηλές, συγκάματα, σκασίματα, κοψίματα, μόνο ελαφρά επάλειψη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: