Schneider Electric: Καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για το OPAP ARENA
16 March 2023
Λαμπρή και με … Κοζανίτικο ιδίωμα η έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
17 March 2023

Κλείσιμο με άνοδο στη Wall μετά από παρεμβάσεις διάσωσης της First Republic

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, από τη στιγμή που ομάδα αμερικανικών τραπεζών επεξεργάζεται σχέδιο για τη στήριξη της First Republic εν μέσω της κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 371,98 μονάδες ή 1,17% κλείνοντας στις 32.246,55 μονάδες, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσε περισσότερο από 300 μονάδες βάσης. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,76% κλείνοντας στις 3.960,28 μονάδες, παρά το γεγονός ότι στο άνοιγμά του κατέγραφε απώλειες 0,7%. Με πολύ μεγαλύτερα κέρδη, 2,48%, έκλεισε και ο Nasdaq, στις 11.717,28 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν τεχνολογικές μετοχές στην προοπτική ότι η κρίση θα αναγκάσει τελικά την Φέντεραλ Ριζέρβ να αναθεωρήσει τη στάση της στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Η μετοχή της First Republic αντέστρεψε την αρχική απότομη πτώση γυρίζοντας σε θετικό έδαφος από τη στιγμή που το CNBC μετέδωσε ότι ομάδα αμερικανικών τραπεζών θα χορηγήσει 30 δισ.δολάρια στην First Republic. Η ψήφος εμπιστοσύνης ομαλοποίησε την χρηματιστηριακή αγορά, ενώ το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο SPDR S&P Regional Banking ενισχύθηκε 3,4%. Η μετοχή της First Republic ενισχύθηκε 11,1%.

Στη στήριξη της αγοράς είχε συμβάλει νωρίτερα η είδηση ότι η Credit Suisse θα δανειστεί 54 δισ.δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προκειμένου να διασφαλίσει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητά της. Η μετοχή της παρουσίασε την Τετάρτη τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση έως σήμερα από τη στιγμή που η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω ένεση κεφαλαίου.

Όλες αυτές οι κινήσεις έδωσαν μία ανάσα στις αγορές, όπως λέειο Μπομπ Ντολ, επικεφαλής επενδύσεων της Crossmark Global Investments.

Kαι οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που την άρχισαν, με οδηγό το Nasdaq που καταγράφει μέχρι τώρα κέρδη 5,2%.

Η μετοχή των κορυφαίων τεχνολογικών, όπως Amazon και Alphabet, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις επιτοκιακές αυξήσεις, σημείωσε άνοδο 4%, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να κάνει μία παύση στις επιτοκιακές της αυξήσεις. «Την τελευταία εβδομάδα, οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο επέφεραν ακόμη ένα πλήγμα στην επενδυτική εμπιστοσύνη. Όμως, τελικά, οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν τι σημαίνει όλο αυτό για την πολιτική της Fed και τα επιτόκια;», είναι το ερώτημα που θέτει ο Γκρεγκ Μπάσουκ, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments.

Ο Τζέι Χάτφιλντ, επικεφαλής επενδύσεων της Infrastructure Capital Management, ανέφερε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν μία παύση από τα μεγάλα ανοίγματα έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος αναφέρεται στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα καθώς και στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) τείνει να αναλάβει τον έλεγχο και άλλων τραπεζών τις Παρασκευές. Αυτοί είναι οι δύο λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας προτού να εκτεθούν στην αγορά.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: