Συγκεκριμένα από αύριο (21 Ιουλίου) και για όσο χρειαστεί, επτά Λέσχες Φιλίας θα λειτουργούν 9 π.μ. – 9 μ.μ., ως κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες. Αυτές είναι :
Επισης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595 ή με το 2105287800,.
Επιπλέον για ιατρικές συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, λειτουργεί η «Γραμμή Καύσωνα» των Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων, στον αριθμό 210 3638049, καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ..
Κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους του Δήμου από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, έχουν συγκροτηθεί ενώ η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα διαθέτοντας περιπολίες και drones για τον έλεγχο των λόφων και των περιοχών αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς.
Για την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι ομάδες Streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), θα βρίσκονται επί ποδός 8.00 π.μ. – 11 μ.μ..
Για τα αδέσποτα ζώα,, η Αστική Πανίδα του Δήμου έχει τοποθετήσει από την αρχή του 2024, περισσότερες από 100 νέες ποτίστρες στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι πολίτες καλούνται να βοηθήσουν ώστε να παραμένουν γεμάτες με δροσερό νερό. Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες φροντίδας για τους ιδιοκτήτες, ή όσους φροντίζουν ζώα στον δρόμο, ενώ το Δημοτικό Κτηνιατρείο (Λεωφόρος Μεσογείων 94 & Τρικάλων) θα λειτουργεί από τις 9:00 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Τέλος λόγω των υψηλών θερμοκρασίων ο δήμος καλεί τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους τις μεσημεριανές ώρες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ