Η αστυνομία της Βραζιλίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας εναντίον του πρώην προέδρου Μπολσονάρου
18 July 2025
Αντικατάσταση πυροσβεστικού συγκροτήματος στην κατασκήνωση Νεράιδας
18 July 2025

Κολομβία: Διασώθηκαν 18 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο

Καλά στην υγεία τους είναι 18 μεταλλωρύχοι, οι οποίοι διασώθηκαν από χρυσωρυχείο στη Ρεμέδιος, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Αντιόχεια, στη βορειοδυτική Κολομβία, όπου είχαν εγκλωβιστεί επί 18 ώρες.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε 12 ώρες.

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για περίπτωση «παράνομης» εκμετάλλευσης ορυχείου.

Οι μεταλλωρύχοι βγήκαν από το ορυχείο ένας-ένας, υπό τα χειροκροτήματα των συγγενών τους που τους έσφιξαν στην αγκαλιά τους.

Οι διασώστες τους χορήγησαν επίσης ενυδατικά ποτά.

Αποκλείστηκε η βασική έξοδος του ορυχείου

Ο Γιάρλεϊ Εράσμο Μαρίν, εκπρόσωπος τοπικής ένωσης μεταλλωρύχων, δήλωσε στο AFP ότι έπειτα από «μηχανική βλάβη», δομή που αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση κατολισθήσεων φέρεται να κατέρρευσε, «αποκλείοντας» τη βασική έξοδο του ορυχείου.

Το γεωγραφικό διαμέρισμα της Αντιόχειας στην Κολομβία έχει μακρά παράδοση στα ορυχεία. Ο χρυσός που εξορύσσεται εκεί εξυπηρετεί μερικές φορές και ως πηγή χρηματοδότησης για ένοπλες ομάδες όπως η Κλαν ντελ Γκόλφο, βασικό καρτέλ της χώρας, το οποίο εμπλέκεται επίσης στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: