Αναβλήθηκε η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα γιατί δεν είχε οριστεί αναπληρωματικός δικαστής
8 September 2020
Μάρτυρας και βίντεο “φωτίζουν” το ατύχημα
8 September 2020

Κοροναϊός: Τα συμπτώματα εμφανίζονται με συγκεκριμένη σειρά;

Νέα επιστημονική μελέτη επισημαίνει ότι τα συμπτώματα από την λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κοροναϊός εμφανίζονται με συγκεκριμένη σειρά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) προσδιόρισαν ότι τα συμπτώματα της Covid-19 ξεκινούν συχνά και εκδηλώνονται με συγκεκριμένη σειρά. «Αυτή η σειρά είναι ιδιαίτερα σημαντική για να γνωρίζουμε πότε έχουμε αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους ασθενειών όπως η γρίπη που μπορεί να συμπέσει με λοιμώξεις της COVID-19», δήλωσε ο Peter Kuhn, PhD, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η σειρά των συμπτωμάτων

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η σειρά με την οποία μπορεί να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της Covid-19 περιλαμβάνει:

  1. Πυρετός
  2. Βήχας και μυϊκός πόνος.
  3. Ναυτία ή εμετός.
  4. Διάρροια

«Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με εποχική γρίπη ανέπτυξαν συχνότερα βήχα πριν από την έναρξη του πυρετού», δήλωσε ο Δρ. Robert Glatter, ιατρός έκτακτης ανάγκης στο Lenox Hill Hospital στη Νέα Υόρκη. «Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί, καθώς η γρίπη συχνά ξεκινά απότομα με τον συνδυασμό τριών συμπτωμάτων, όπως ο πόνος στην πλάτη και τα ρίγη μαζί με ξηρό βήχα». Ο Δρ. Robert Glatter επισημαίνει ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι δυνητικά χρήσιμα «κατά την αξιολόγηση πολλαπλών ασθενειών σε ένα γεμάτο κλινικό χωρό».Επίσης, σύμφωνα με την μελέτη, η γρίπη συνήθως ξεκινά με βήχα ενώ το πρώτο σύμπτωμα της Covid-19 είναι ο πυρετός.

Η εξέλιξη των συμπτωμάτων είναι το «κλειδί»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε την εξέλιξη των συμπτωμάτων των ατόμων που έχουν μολυνθεί με Covid-19 ώστε να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου, να απομονωθεί δηλαδή το άτομο και να ξεκινήσει ο αποτελεσματικός εντοπισμός των επαφών του» επισημαίνει ο Δρ. Robert Glatter. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αντιμετωπίζουμε έναν ιό που είναι δύο έως και τρεις φορές πιο μεταδοτικός από την γρίπη, οδηγώντας σε αυξημένη μεταδοτικότητα στην κοινότητα» καταλήγει.

Πηγή : vita.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: