Απεργία ΜΜΜ : Παραλύει η Αθήνα την Τρίτη 18/2
16 February 2020
Να χαλάς χατίρια να μαθαίνεις ανθρώπους !
16 February 2020

Κρέμα Νυκτός “Θαύμα”..(Φυσική Συνταγή)

Aν αντιμετωπίζετε, μαύρους κύκλους, κουρασμένη επιδερμίδα, σημάδια ηλικίας, κηλίδες στο δέρμα και ουλές οι αμυχές, δοκιμάστε να παρασκευάσετε την παρακάτω κρέμα νυκτός και θα νιώσετε μετά την εφαρμογή της σαν να σας άγγιξε ο Μίδας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

1. Shea butter και λάδι καρύδας: Και τα δύο είναι καταπληκτικά προστατευτικά του δέρματος, και μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του.

2. Αμυγδαλέλαιο: Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο στα μάτια και τους μαύρους κύκλους, και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

3. Αιθέριο έλαιο λεμονιού: Είναι στυπτικό, αποτοξινωτικό, λευκαντικό και μπορεί να συμβάλει στην ελάφρυνση των κηλίδων του δέρματος.

4. Aloe Vera Gel: Λευκαντικό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, επισκευάζει το κατεστραμμένο δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του εκζέματος και να επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

5. Πηλός μπετονίτη: Βοηθά να απορροφήσει και να αφαιρέσει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες.

6. Έλαιο βιταμίνης Ε: Δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και βοηθά στην επούλωση ουλών.

Δοσολογία Συστατικών:

1/2 κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο λάδι καρύδας)

1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε

1/4 φλιτζανιού ζελέ αλόης βέρα

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (Προσπαθήστε να πάρετε κάποιο ντόπιο μέλι, αν είναι δυνατόν)

1/2 κουταλάκι του γλυκού πηλό μπεντονίτη

5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

* Μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή

Οδηγίες:
Βάζετε σε ένα μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα πρώτα 4 συστατικά και τα θερμαίνετε σιγά-σιγά μέχρι να λιώσουν.

Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε ένα μπλέντερ και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το ζελέ της αλόης, τη βιταμίνη Ε , το αιθέριο έλαιο λεμονιού και το μέλι.

Μόλις το μείγμα κρυώσει εντελώς, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι λίγο για να το διαλύσουμε και προσθέτουμε στο μείγμα την αλόη (στο μπλέντερ).
Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Μετά τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ όχι μεταλλικό και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πηλό μπεντονίτη και ανακατέψτε με ένα μη μεταλλικό κουτάλι. Μην αφήσετε να έρθουν σε επαφή με μέταλλο!!!
Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο και φυλάξτε τη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Πηγή: igastronomie.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: