Γιορτή της Μητέρας: Τρεις «διαφορετικές» μαμάδες μιλούν για την εμπειρία τους στο in.gr
9 May 2021
Αλλαγή στις λαϊκές αγορές της Λάρισας το Σάββατο
10 May 2021

Κρέμα προσώπου για την ακμή

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να βάζετε λάδι πάνω σε μια επιδερμίδα ήδη λιπαρή και με ακμή, όμως πρέπει να κατανοήσετε πως είναι απαραίτητο να το κάνετε. Με το πλύσιμο η επιδερμίδα απογυμνώνεται από τη φυσική της λιπαρότητα η οποία πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση το δέρμα θα απαντήσει με υπερπαραγωγή λιπαρότητας για να αντισταθμίσει την απώλεια, χειροτερεύοντας το πρόβλημα.

Στις χειροποίητες ενυδατικές κρέμες κατά της ακμής προστίθεται σταφυλοκουκουτσέλαιο, το οποίο συσφίγγει τους πόρους και βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος. Ταυτόχρονα επαναφέρει το film λιπαρότητας που χρειάζεται το δέρμα.
Θα χρειαστείτε:

  1. 4 κουταλιές της σούπας σταφυλοκουκουτσέλαιο (Grapeseed oil)
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού emulsifying wax
  3. ½ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (ή 3 κάψουλες)
  4. ⅓ της κούπας ανθόνερο αμαμελίδας
  5. 1 κουταλιά της σούπας gel αλόης
  6. 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
  7. 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο
  8. 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γεράνι ή ylang ylang
  9. 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο κέδρου
  10. 5 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων Grapefruit (Grapefruit Seed extract)
  11. ½ κουταλάκι του γλυκού στεατικό οξύ

Ανακατέψτε το λάδι, το κερί και το στεατικό οξύ μέσα σε ένα πυρίμαχο δοχείο. Βάλτε το δοχείο σε bain marie και λιώστε τα υλικά σας. Θερμάνετε μέχρι να φτάσει τους 60-65°C. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο δοχείο αναμίξτε την αλόη και την αμαμελίδα. Βάλτε και το δεύτερο δοχείο στο bain marie και θερμάνετε το μέχρι να φτάσει και αυτό τους 60-65°C. Μόλις φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία αποσύρετε τα μίγματα από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα των ελαίων τη βιταμίνη Ε. Ρίξτε σιγά-σιγά τα έλαια μέσα στην υδατική φάση και ανακατεύετε συνεχώς με αυγοδάρτη η mixer χειρός. Προσθέστε μετά από μερικά λεπτά τα αιθέρια έλαια και το εκχύλισμα σπόρων Grapefruit και συνεχίστε να ανακατεύετε σταδιακά μέχρι κρυώσει και να αποκτήσει το μίγμα υφή κρέμας. Βάλτε τη κρέμα σας σε ένα σκουρόχρωμο, αποστειρωμένο, γυάλινο βαζάκι και αφήστε τη να φτάσει σε θερμοκρασία χώρου. Αποθηκεύστε τη κρέμα σας σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Προσοχή στις θερμοκρασίες. Αν δε κάνετε σωστά τα βήματα η κρέμα σας θα διαχωριστεί όταν κρυώσει.

Σημειώσεις

  • Οι παραπάνω ποσότητες υλικών θα σας δώσουν περίπου 100 ml κρέμας. Χρησιμοποιήστε τη κάθε βράδυ, μετά τον καθαρισμό ρουτίνας.
  • Αν επιθυμείτε πιο λεπτή υφή μειώστε τη ποσότητα του κεριού και του στεατικού οξέος κατά το ⅓.
  • Εάν δε γνωρίζετε ή έχετε ενδοιασμούς για τις ιδιότητες του στεατικού οξέος και επιλέξετε να μη το χρησιμοποιήσετε, αυξήστε τη ποσότητα του emulsifying wax από 1 σε 2 κουταλάκια του γλυκού.
  • Εάν είναι ζεστός ο καιρός ή καλοκαίρι βάλτε τη κρέμα στο ψυγείο για να αποφύγετε τυχόν διαχωρισμό των συστατικών

Πηγή : oliviart-gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: