Αν θες να μείνω, κράτα με, μη με ρισκάρεις!
23 January 2021
Τα 4 στάδια του πένθους-Από την άρνηση και τον θυμό μέχρι την αποδοχή
23 January 2021

Κρέμα προσώπου – σώματος θρεπτική και μεταξένια

Κρέμα προσώπου και σώματος με κακάο, με αβοκάντο, καρύδα και βανίλια
Super-θρεπτική μεταξένια κρέμα, μαλακώνει ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα.

Πλούσιο σε βούτυρο κακάο και λάδι αβοκάντο για την αναδόμηση και θρέψη του ξηρού δέρματος, δίνοντας μια υπέροχη αίσθηση μεταξιού, περιέχει βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας για προστασία του δέρματος από εξωτερικούς παράγοντες, έλαιο Jojoba για τις μαλακτικές του ιδιότητες και για να το απορροφήσει γρήγορα, παρά το ότι είναι πολύ πλούσιο …

Συστατικά για 100 gr:

40 γρ νερό

30 γρ. Λάδι jojoba

8 γρ. Λάδι αβοκάντο

8 γρ. Βούτυρο κακάο

6 γρ. Κερί μέλισσας

4 γρ. Βούτυρο καριτέ

4 γραμμάρια λάδι καρύδας

10 σταγόνες απόλυτης βανίλιας

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang ylang

Παρασκευή

Αφού τα ζυγίσετε, λιώστε το κερί, το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας: μόλις λιώσει, σβήστε τη φλόγα, προσθέστε τα υγρά έλαια και το βούτυρο καριτέ και ανακατέψτε. Εν τω μεταξύ, βράστε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα (πάνω από 40 gr, ίσως 100 ή 150 γιατί διαφορετικά, θα εξατμιστεί πολύ λίγο) αφού βράσει για 5 λεπτά απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια ζυγίστε 40 gr. Η λιπαρή φάση εν τω μεταξύ πρέπει να θερμανθεί λίγο, όταν και οι δύο φάσεις (νερό και λίπος) είναι περίπου 60 °, μπορούν να αναμιχθούν.

Αδειάστε αργά το νερό στα λίπη (εν τω μεταξύ χύνεται σε ένα ποτήρι του μπλέντερ) και ανακατέψτε με το μπλέντερ σε μικρές πινελιές, κάνοντάς το να ανεβαίνει και να κατεβαίνει: προσθέστε αργά όλο το νερό, με κάθε προσθήκη να δίνετε πάντα μερικές πινελιές μπλέντερ έτσι ώστε κάθε μέρος των γαλακτωμάτων νερού. Όταν είναι όλα αναμεμιγμένα και αρκετά γαλακτωματοποιημένα, βυθίστε το ποτήρι σε ένα μπολ με κρύο νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε με ένα μικρό σύρμα (αυτό το εξάρτημα για την κατασκευή του αφρού καπουτσίνο είναι επίσης καλό, αυτό με μπαταρίες, ακόμη και χωρίς μπαταρίες, τόσο μεγάλη κίνηση πρέπει να το κάνετε μόνοι σας) ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. στη συνέχεια προσθέστε το απόλυτο βανιλια και το αιθέριο έλαιο του ylang ylang.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: