Κοπή πίτας με άρωμα… Συνεδρίου
27 January 2020
Η γυναίκα σου δίνει αυτό που της ξυπνάς
27 January 2020

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Έταζαν ογκολογικά νοσοκομεία αλλά δεν είχαν αντιδραστήρια!

Κραυγή αγωνίες από τις δομές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όταν στα μπαλκόνια «χτίζονταν» μεγαλεπήβολες μονάδες υγείας

Κραυγή αγωνίας από το Εργαστήριο Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την έλλειψη αντιδραστηρίων Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία όχι μόνο της κλινικής, αλλά ολόκληρου του Νοσοκομείου. Με επιστολή του ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Καθηγητής Ματθαίος Σπελέτας προς τον διοικητή του ΠΓΝΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μη ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών και την αντίστοιχη πρόκληση ελλείψεων που θέτουν ευθέως σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Στην επιστολή του προς τη διοίκηση ο διευθυντής του εργαστηρίου ζητά από τον Διοικητή να ενημερώσει κλινικές και εξωτερικά ιατρεία να μη δέχονται δείγματα, αφού δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν!

Την ίδια στιγμή στην παρουσία του στη Λάρισα ο αρμόδιος υφυπουργός υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης εξήγγειλε την δημιουργία ογκολογικού νοσοκομείου στην περιοχή, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (!!!) και με μέσο χρόνο ολοκλήρωσης πάνω από πέντε χρόνια, όταν την ίδια στιγμή ακυρώνονται στις παρούσες ογκολογικές κλινικές προγράμματα χημειοθεραπειών, λόγω έλλειψης ογκολογικών φαρμάκων.

Χωρίς φάρμακα για καρκινοπαθείς, χωρίς καν αντιδραστήρια για την ανοσολογία (αλήθεια, πως καταφέρνουν να λειτουργούν οι παθολογικές κλινικές είναι ένα θαύμα) εξαγγέλλονται πολυδάπανα νοσοκομεία, τα οποία αν βρεθούν ποτέ τα χρήματα, θα λειτουργήσουν μετά από πέντε έως δέκα χρόνια. Προφανώς το Ογκολογικό Νοσοκομείο είναι άκρως απαραίτητο και μακάρι να λειτουργήσει χθες. Αλλά προς το παρόν, ας ολοκληρώσουμε ένα διαγωνισμό για αντιδραστήρια. Και μετά βλέπουμε…

Γ. Γιαννακόπoυλος

Πηγή : larissanet.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: