Swifties for Kamala: Η Τέιλορ Σουίφτ τραγουδά στη Φλόριντα και οι Δημοκρατικοί κάνουν καμπάνια
19 October 2024
Intrum: Πώς ο μεγαλύτερος εισπράκτορας χρεών πνίγηκε στα δικά του χρέη
19 October 2024

Κρεμλίνο: Καλωσορίζουμε την πρόθεση Σολτς για συνομιλίες

Το Κρεμλίνο βλέπει θετικά τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, ότι είναι ανοικτός σε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμα προτάσεις για τέτοιες συνομιλίες από τη Γερμανία ή από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για μια «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται να ληφθούν αποφάσεις ερήμην της Ουκρανίας ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων.

Μιλώντας από το βήμα της Bundestag, ο καγκελάριος τάχθηκε υπέρ διπλωματικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός και σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν πρέπει ωστόσο ποτέ να ληφθούν αποφάσεις πάνω από το κεφάλι της Ουκρανίας», διευκρίνισε ο κ. Σολτς και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα -εκτός από τη σαφή στήριξη της Ουκρανίας- να κάνουμε και ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να καταλάβουμε με ποιον τρόπο αυτός ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί για πάντα». Ενδεχόμενες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν «σε συντονισμό με τους στενότερους εταίρους μας», σημείωσε ο Όλαφ Σολτς.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: