Βόλος: Φοιτήτρια κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο φίλους της
16 July 2021
Δήμος Ελασσόνας: Επαρκές και καθαρό νερό σε 500 κατοίκους
16 July 2021

ΚΥΑ για παιδικούς σταθμούς – 279 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Δικαιούχοι, κριτήρια, μόρια

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση ( ΚΥΑ) για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2021-2022, που αφορά στη φιλοξενία παιδιών, βρεφών, νηπίων, παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία σε αντίστοιχες δομές φορέων με voucher.

Η ΚΥΑ «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2021-2022, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», δημοσιεύτηκε σήμερα.

Φέτος προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 279 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση της πράξης αποτελεί εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη και προέρχεται από Κοινοτικούς, Εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η ετήσια δαπάνη ανά κατηγορία θέσης στον παρακάτω πίνακα:

Τα ετήσια όρια δαπάνης σε ευρώ, που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. ανά κατηγορία Δομής (Α, Β, Γ, Δ) και ανά κατηγορία θέσης αυτών (Α1, Α2, Β1, Β2, Β3, Γ, Δ), που θα καλυφθούν και για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι:

Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

– Μητέρες βρεφών, προ-νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τις περιπτώσεις που περιγράφονται στο άρθρο 3.1, σημεία α) έως δ), της ΚΥΑ.

-Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχοι γονείς με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Οι ωφελούμενες της δράσης θα πρέπει να είναι:

– εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή

– άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι, οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μόνο για τις κατηγορίες των θέσεων Β3 και Δ του άρθρου 5.

Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας, φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και ατόμων μεΑ, οι οποίες λειτουργούν νομίμως, δύνανται να είναι μόνο:

– Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί

– Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ).

– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ.).

Για την επιλογή των ωφελούμενων εκδίδεται Πρόσκληση/σεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., Α.Ε., βάσει της/των οποίας/ων καλούνται οι ενδιαφερόμενες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Ωστόσο δεν προσδιορίζεται στην ΚΥΑ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της πρόσκλησης

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν:

α. Στο οικογενειακό εισόδημα.

β. Στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση.

γ. Στην οικογενειακή κατάσταση.

Η μοριοδότηση των ανωτέρω κριτηρίων παρουσιάζεται αναλυτικά και στον ακόλουθο πίνακα:

Σημειώνεται ακόμη ότι ο αριθμός των θέσεων που προσφέρουν οι Δομές, δεν μπορεί να υπερβαίνει το σύνολο της δυναμικότητάς τους

KYA

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: