Περιφέρεια Θεσσαλίας: Τα πρώτα Υποβρύχια Μουσεία στην Ελλάδα
23 December 2019
ΤΕΕ Θεσσαλίας: Αναγκαιότητα η λειτουργία των Υδροηλεκτρικών Εργοστασίων
23 December 2019

“Κυψέλη γνώσης το Τμήμα Δασολογίας Καρδίτσας”

Ως ένα τμήμα που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για διεθνείς φοιτητές και ταυτόχρονα κυψέλη γνώσης και καινοτομίας στην καρδιά της Θεσσαλίας χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού στην Καρδίτσα το οποίο και επισκέφθηκε ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα τμήματος που προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση με ταυτόχρονη πολύ υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας ενώ συνδυάζει πολύ καλές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή.

Στόχος του προγράμματος σπουδών αποτελεί η παροχή καθετοποιημένης γνώσης από την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος έως την αξιοποίηση των κύριων προϊόντων του, με έμφαση στο ξύλο και τις χρήσεις του και φυσικά στο σχεδιασμό προϊόντων.Τα τρία εργαστήρια που διαθέτει (Τεχνικού Σχεδίου, Σχεδιασμού Επίπλου με Η/Υ και Βιομηχανικού Σχεδιασμού), περιλαμβάνουν σύγχρονα εργαλεία, όπως προγραμματισμένο ρομποτικό βραχίονα για ποιοτικό έλεγχο προϊόντων, 3D printer και 3D scanner.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με το διδακτικό προσωπικό του τμήματος και άκουσε τους προβληματισμούς των σπουδαστών. Ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και στο χώρο του Πανεπιστημίου που εκτίθενται πρωτοποριακές κατασκευές και έπιπλα – δημιουργίες των φοιτητών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: