Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ελληνική Λύση για το «σχέδιο αποστασίας»
24 April 2023
Κώστας Τσιάρας: Η Καρδίτσα επέστρεψε δυναμικά στο κέντρο λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης
24 April 2023

Κώστας Τσιάρας:  Η Καρδίτσα εντάσσεται στον εθνικό ψηφιακό χάρτη της Δικαιοσύνης

Τα σημαντικά οφέλη από το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέπτυξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά τις επισκέψεις του στη Λουτροπηγή και τη Ρεντίνα.

«Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κράτος απέδειξε πως είναι δίπλα σε κάθε πολίτη» είπε ο κ. Τσιάρας, ενώ επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης που έχουν καταστήσει το δικαστικό σύστημα πιο φιλικό για τους πολίτες.

«Τους επόμενους μήνες όλα τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες της επικράτειας θα εντάσσονται σταδιακά στον ενιαίο εθνικό ψηφιακό χάρτη της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες στη διάθεση των πολιτών. 

Σύντομα όλοι οι πολίτες της Καρδίτσας θα έχουν εύκολη, άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση σε δικαστικές υπηρεσίες, εκδίδοντας άμεσα το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, παρακολουθώντας τα ηλεκτρονικά πινάκια και τη ροή της μήνυσης, ενώ θα έχουν πρόσβαση στην απομακρυσμένη κατάθεση ώστε να αποφεύγουν άσκοπη ταλαιπωρία και κοστοβόρες μετακινήσεις» επεσήμανε ο Κώστας Τσιάρας, συνομιλώντας με κατοίκους στο Αηδονοχώρι, τον Βαθύλακκο και το Θραψίμι.

Στις τοποθετήσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου και εξήγησε τη σημασία του εθνικού στόχου που έθεσε ο Πρωθυπουργός στο Διάγγελμα του προς τους πολίτες, για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Στοχεύουμε στην πλήρη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της εθνικής οικονομίας, ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού, που θα αντανακλάται στα επιτόκια δανεισμού των πολιτών και των επιχειρήσεων. Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, χάρη στις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και τους θεσμούς, η ελληνική οικονομία έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια στην κλίμακα της αξιοπιστίας. 

Απομένει ένα μόνο ακόμα σκαλοπάτι για την πλήρη επάνοδο της Ελλάδας στην ομάδα των ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάρας. 

«Σας καλώ να κάνουμε αυτό το βήμα σταθερά μαζί. Ένα βήμα σταθερό και τολμηρό. Ένα ακόμα βήμα μπροστά, για τους πολίτες και τη χώρα», είπε κλείνοντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: