Αποκομμένο οδικά το Λεοντίτο Αργιθέας λόγω βροχοπτώσεων
11 December 2020
Πράσινο Κίνημα: Πλημμυρίζει η Ακρόπολη, καίγονται οι Μυκήνες και κανείς δεν παραιτείται
11 December 2020

Κ. Αγοραστός: Μέσα Ιανουαρίου οι πληρωμές του “Ανάσα”

Για το πρόγραμμα στήριξης “ΑΝΑΣΑ” που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά στους επαγγελματίες της περιφέρειας, που πλήττονται από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στο πεδίο της οικονομίας, μίλησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 Τρικάλων.

Αναφερόμενος στην απήχηση του προγράμματος δήλωσε πως “κινήθηκε πάρα πολύ γρήγορα, με ειδικούς μελετητές έγιναν οι διασταυρώσεις και ο έλεγχος νομιμότητας. Έγιναν πολλά λάθη, με μεγάλη προχειρότητα κάποιοι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους. Πιστεύω πως περίπου 1.100 αιτήσεις θα εγκριθούνε, σε όλους τους τομείς”.

Σχετικά με την έναρξη των πληρωμών των επαγγελματιών που έχουν εγκριθεί ανέφερε πως “από τον Ιανουάριο και μετά θα γίνουν και οι πληρωμές. Το πρόγραμμα να τονίσω ότι έχει σκοπό να πάνε τα χρήματα για την πληρωμή των υποχρεώσεων, πχ εξοφλήσεις προσωπικού, προμηθευτών κλπ.”.

Τέλος, γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκπόνηση και νέου προγράμματος εντός του 2021, αναφέροντας πως “έχουμε πρόθεση να βγάλουμε από το νέο έτος άλλο ένα πρόγραμμα 20 εκατομμυρίων ευρώ, με πιο γρήγορες διαδικασίες ακόμα. Θα έχει σκοπό πάλι την κάλυψη ζημιών, και θα απευθύνεται σε όλους τους κλάδους”.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: