Δημοσίευμα στην στήλη Opinion του Bloomberg, στο οποίο επισημαίνεται ότι η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες, σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας “ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες” από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων “είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg» σημειώνει στην ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.
Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει επισημαίνοντας ότι είναι «καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».
Greece’s GDP expansion “outpacing major economies” since 2019 and an NPL’s reduction rate “unsurpassed by the banking industry anywhere, according to data compiled by Bloomberg”.
Good news and more good news to come soon. https://t.co/BnqHrTJ6oY
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 23, 2023
Το Bloomberg αναφερόμενο στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημοσιεύει κείμενο στο οποίο επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της:
«Με την αποτροπή του Grexit, μαντέψτε ποιανού το χρέος υπεραποδίδει; Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρει συγκεκριμένα στον τίτλο του σχετικού κειμένου το Bloomberg.
Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από το μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Matthew A. Winkler.
«Η Ελλάδα αποτελεί το οικονομικό αντίβαρο στις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και στη φρενίτιδα για την Credit Suisse και την First Republic. Το κράτος των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, σε αντίθεση με κάθε πιστοληπτική αξιολόγηση, είναι μια οικονομία επενδυτικής βαθμίδας από τον Δεκέμβριο του 2021 με βάση τις ευνοϊκές τάσεις στο ποσοστό πληθωρισμού, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, την αύξηση του ΑΕΠ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πολιτική σταθερότητα. Στην αγορά ομολόγων, η Ελλάδα διαπραγματεύεται τουλάχιστον τρεις βαθμίδες πάνω από αυτό που οι επενδυτές θεωρούν χρέος υψηλού κινδύνου, υψηλής απόδοσης και αρκετά σύντομα θα πρέπει να ανακτήσει την αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας που της απονεμήθηκε τελευταία φορά από τους οίκους Moody’s Investors Service, S&P Global Ratings και Fitch Ratings το 2008», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα εδώ.
naftemporiki.gr