Παράγωγα: Η αισιοδοξία δοκιμάζεται στο τέλος μιας ανοδικής βδομάδας
12 May 2023
Περιφέρεια Αττικής: Επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» για οδική ασφάλεια
12 May 2023

Κ. Μητσοτάκης: Θα τείνω χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας, αλλά δεν είμαι αφελής

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο στο Associated Press. Όπως είπε,  θα τείνει «χείρα φιλίας» στον νικητή των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα «επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση». «Δεν είμαι όμως αφελής», πρόσθεσε. «Γνωρίζω ότι οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο ολοένα και πιο αυταρχικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται της χώρας του ως πρωθυπουργός και πρόεδρος από το 2003, αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες εκλογές του, σχολιάζει σε αυτό το σημείο το AP, προσθέτοντας ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από τον βασικό αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ελπίζω ότι η επόμενη τουρκική κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά την προσέγγισή της προς τη Δύση, όχι μόνο προς την Ελλάδα, την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αλλά και πάλι, πρέπει να είμαι ρεαλιστής και να μην είμαι πολύ αφελής, και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την σταθερή εξωτερική πολιτική μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και την αμυντική ισχύ μας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: