Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ λόγω αυστηρότερου lockdown
12 November 2020
Τρίκαλα : Νεκρός 40χρονος διαρρήκτης σε τροχαίο
12 November 2020

Κ. Μπαργιώτας: Η κατάσταση επιδεινώνεται – Ιδιώτες γιατροί να έρθουν στα νοσοκομεία της Λάρισας

Σε δραματικούς τόνους η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κώστα Μπαργιώτα, διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τον κορωνοϊό στην περιοχή μας. Συνάμα αίσθηση προκαλεί το κάλεσμα που απευθύνει από την πλευρά του προς τους ιδιώτες γιατρούς της Λάρισας να προσέλθουν στα νοσοκομεία και να βοηθήσουν στη μάχη που δίνεται.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κώστα Μπαργιώτα:

«Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η Λάρισα δεν είναι Θεσσαλονίκη για να περνάει στα ΜΜΕ της Αθήνας βρίσκεται όμως, στην καλύτερη περίπτωση, σε εξίσου δύσκολη θέση. Η χωρητικότητα των δυο νοσοκομείων θα εξαντληθεί σύντομα (έχουμε ακόμα λίγες εφεδρείες) είναι όμως απαραίτητο να ετοιμαστούν τα επόμενα βήματα.

Μακάρι να μη χρειαστούν αλλά, κατά τη γνώμη μου, τόσο το στρατιωτικό νοσοκομείο όσο και η ΑΡΩΓΗ πρέπει να ετοιμαστούν άμεσα. ΧΘΕΣ. Αυτό σημαίνει κυρίως μεγάλες ανάγκες σε ΙΑΤΡΙΚΟ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ προσωπικό. Και μάλιστα έμπειρο. Τόσο το Κουτλιμπανειο όσο και το Πανεπιστημιακό δεν μπορούν να συνεισφέρουν καθώς ήδη με δυσκολία διαχειρίζονται τα του οίκου τους.

Σε οτι αφορα νοσηλευτές είναι η στιγμή που πρέπει να γίνουν προσλήψεις (με κάθε νομότυπο τρόπο εδώ που φτάσαμε, ακόμα και για λίγες μέρες) και αποσπάσεις αν υπάρχει πλεονάζων προσωπικό σε κέντρα υγείας η αλλού στο δημόσιο. Κυρίως ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί το ιατρικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα. Δεν έγιναν δυστυχώς έγκαιρα οι μόνιμες προσλήψεις που θα έπρεπε να γίνουν. Τώρα είναι αργά. Τουλάχιστον για τη Λάρισα.

Υπαρχουν στην πόλη πάρα πολλοί εξαιρετικοί συνάδελφοι με κρίσιμες ειδικότητες (πνευμονολόγοι, παθολόγοι αναισθησιολόγοι κτλ) που μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν. Πολλοί από αυτούς είναι παλιοί ειδικευόμενοι των ίδιων των νοσοκομείων μας. Ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Μπορούν να ενταχθούν και να βοηθήσουν.

Προφανως το ΕΣΥ χρειάζεται μόνιμες προσλήψεις, προφανώς η κυβέρνηση έχει ευθύνες που δεν τις έκανε, αλλά τώρα, εδώ, με τον κορωνοιο να θερίζει δεν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληπτικούς που σκούζουν για την «άλωση του ΕΣΥ από ιδιώτες» ούτε για γκρίνιες περί οικονομικών αποζημιώσεων. Αν υπάρχει πνευμονολόγος η αναισθησιολόγος που μπορεί να έρθει στα νοσοκομεία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Για όσο διαρκεί η κρίση. Με ότι αντάλλαγμα χρειαστεί.

Από την άλλη, όσοι συνάδελφοι μπορούν να βοηθήσουν και ποιούν τη νήσσα έχουν διπλή ευθύνη.

Απέναντι στον ίδιο τους (μας) τον Όρκο και απέναντι στην κοινωνία που τους στήριξε και θα τους τιμήσει ξανά ως ιδιώτες γιατρούς. Ειναι υποχρέωση όλων μας, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τις επομενες βδομάδες. Αν η κατάσταση εξελιχθεί όπως δείχνει (μακάρι να διαψευσθώ) κανείς δεν θα δοξασθεί κρυπτόμενος. Νομίζω πως ο Ιατρικός Σύλλογος οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Είμαι σίγουρος πως θα προκύψουν εθελοντές.

ΥΓ. Τα τελευταία 24ωρα, ενώ ανεβαίνει η πίεση, έχω όλο και περισσότερο την εντύπωση πως χάνεται πολύς χρόνος σε αχρείαστες συζητήσεις Είναι καιρός για άμεσες ενέργειες: Οι ευθύνες θα αποδοθούν αναπόδραστα. «Στο τέλος τον ξυρίζουν τον Γαμπρό.»».

Πηγή : larissanet.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: