Ο θάνατος Νασράλα δεν θα είναι μάταιος, λέειο ηγέτης των Χούθι
29 September 2024

Κ. Τέλιος: Τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια για την παράκαμψη της Συκεώνας – Έγιναν πολλά λάθη με το συγκεκριμένο έργο

Τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί το έργο της παράκαμψης της Συκεώνας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κώστα Τέλιο.

Ο κ. Τέλιος μιλώντας στο KarditsaLive.Net τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα το πολύπαθο έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2027 και αφού έχει προηγηθεί νέα διαδικασία δημοπράτησης.

.Θυμίζουμε ότι η σύμβαση για την παράκαμψη της Συκεώνας είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2019 που σημαίνει ότι έχουν περάσει σχεδόν πεντέμισι χρόνια και όχι απλά παραμένει ανολοκλήρωτο αλλά βρίσκεται και χαμηλό ποσοστό ετοιμότητας. Ένας κομμάτι δρόμου 4,5 χιλιομέτρων περίπου που αν επαληθευθεί ο κ. Τέλιος και ολοκληρωθεί στο τέλος του 2027, θα έχουν απαιτηθεί 8,5 χρόνια για να κατασκευαστεί. Δηλαδή για κάθε 529,4  μέτρα δρόμου θα έχει απαιτηθεί ένας χρόνος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η οριακή προθεσμία που είχε χορηγηθεί στον ανάδοχο του έργου, η οποία του κοινοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 και έχει ισχύ 18 μηνών. Ο τελευταίος, που είχε υποβάλει αίτηση διάλυσης της σύμβασης, προσέβαλε την απόφαση αλλά η ένστασή του απορρίφθηκε όπως σας ενημέρωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net.

Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας το χρονικό διάστημα που διανύουμε εκτελούνται εργασίες από τον ανάδοχο αλλά θεωρείται βέβαιο πως με το τέλος του προκαθορισμένου χρόνου θα υπάρξουν εξελίξεις και νέα δημοπράτηση.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τέλιος υπογράμμισε ότι από τις προηγούμενες διοικήσεις της περιφέρειας έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη για το συγκεκριμένο έργο και αντί να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια καλείται η παρούσα διοίκηση να λύσει πολλά και σύνθετα προβλήματα που το αφορούν.

Κάνουμε, τόνισε, ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται και υπάρχει και δέσμευση του περιφερειάρχη πάνω σε αυτό, καθώς θεωρούμε την παράκαμψη πολλή σημαντική για την οδική ασφάλεια και την ευχέρεια στην μετακίνηση μεταξύ Καρδίτσας και Λάρισας.

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net το έργο τον Απρίλιο του 2022 είχε υπολογιστεί ότι βρισκόταν περί το 60% και πριν υπάρξει η κακοκαιρία Daniel που ενδεχομένως να επηρέασε προς το δυσμενέστερο τμήμα του έργου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: