ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Τομεάρχης Παιδείας ο Διονύσης Καλαματιανός
10 January 2024
Γερμανία: Αίρει το εμπάργκο για εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία
10 January 2024

Κ.Υ. Καρδίτσας: Αλματώδη αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του COVID-19

Αλματώδη αύξηση παρουσίασε μετά τις γιορτές η ζήτηση για εμβολιασμό κατά του COVID-19, στο μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο ενηλίκων που λειτουργεί στο νομό και συγκεκριμένα το Κ.Υ. Καρδίτσας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net από το στελεχιακό δυναμικό του Κ.Υ. αλλά και μετά από μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα που κλείνονται τα ραντεβού για εμβολιασμό, αν κάποιος σήμερα 10 Ιανουαρίου 2024 θελήσει να προγραμματίσει εμβολιασμό θα βρει ελεύθερη ημερομηνία στις 9 Φεβρουαρίου!

Μάλιστα υπάρχουν συμπολίτες που προκειμένου να εμβολιαστούν νωρίτερα κλείνουν ραντεβού στο Κ.Υ. Πύλης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Κ.Υ. Καρδίτσας είναι το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο και τα εμβόλια γίνονται μόνο μία ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη. Ο ανώτερος αριθμός εμβολίων που μπορεί να γίνει ημερησίως είναι 108, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη Φεβρουαρίου έχουν καλυφθεί και τα 432 ραντεβού που διατίθενται και γεμίζει και η 8η Φεβρουαρίου.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αύξησης ζήτησης, ο μέσος όρος των ραντεβού μέχρι το τέλους του έτους ήταν 30 με 35 την εβδομάδα.

Σε αντίθεση με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, αυτός των παιδιών κατά του COVID-19 δεν παρουσιάζει καμία αυξητική τάση και κινείται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα. Θυμίζουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο παιδιών λειτουργεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας με την ζήτηση για ραντεβού να είναι ελάχιστη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος προγραμματισμός για επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, παρά μόνο αξιολόγηση της κατάστασης ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA-%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-covid-19

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: