Α. Ακρίβος: Συμβάλουμε δημιουργικά στο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας
15 November 2021
Το φάρμακο της Κρητικιάς για το βήχα !
15 November 2021

Λάρισα: Γονείς – αρνητές κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο – Κίνδυνος να χάσουν την χρονιά

Θλιβερή είναι η εικόνα την Θεσσαλία, όπου γονείς – αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με διάφορες δικαιολογίες.

Πρόκειται για 24 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να τα στείλουν στο σχολείο. Ανάλογα με τον αριθμό απουσιών, πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την χρονιά τους, αν συνεχίσουν τις αδικαιολόγητες απουσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου, πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, “… 24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας”.

Όπως είπε ο κ. Παπαποστόλου, το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με το διάλογο και χωρίς αντιπαλότητα να μεταπείσουν τους γονείς. Προειδοποίησε πως όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη. Ο κ. Παπαποστόλου ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικού για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδεία που μίλησε στην εκπομή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”, όταν δεν τηρείται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, τα παιδιά που απουσιάζουν χρεώνονται αδικαιολόγητες απουσίες. Το κανονιστικό πλαίσιο προβλέπει πως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς πως είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αν συνεχίσουν να παραβαίνουν τον νόμο, επεμβαίνει η δικαιοσύνη. Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης, σκοπεύουν να αλλάξουν το ισχύον νομικό πλαίσιο, ώστε να έχουν ποινική ευθύνης όσοι δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, “η αντίδραση κατά των μέτρων προστασίας μειώνεται, μετά από τις παρεμβάσεις των διευθυντών των σχολείων. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να την στερείται. Όπου το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικούς τρόπους, θα παρέμβει η Δικαιοσύνη”.

Σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, ο κ. Κόπτσης εκτίμησε ότι είναι πολύ μικρή. “Μόλις 8 σε περίπου 80.000 χιλιάδες τμήματα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 84% και μαζί με τους νοσήσαντες, το ποσοτό ανοσίας ξεπερνά το 90%. Έχει εμβολιαστεί το 44% των μαθητών 14 ως 17 ετών. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά, εφαρμόζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους οποίους ευχαριστούμε. τόσο οι δάσκαλοι και καθηγητές, όσο και τα παιδιά, τηρούν τα μέτρα προστασίας”.

ertnews.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: