Παράταση στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση ζητά η ΚΕΔΕ
2 December 2020
Απόσυρση του ν/σχ για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας ζητά η ΚΕΔΕ
2 December 2020

Λάρισα – Πηνειός: Πάρκο με ποδηλατόδρομους, αναψυκτήρια, χώρους άθλησης

«Σε γραμμικό πάρκο θα διαμορφωθεί ο Πηνειός ποταμός από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι και τα Σφαγεία, με ποδηλατόδρομους, αναψυκτήρια, χώρους άθλησης…», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο παρουσίασης του ΣΒΑΚ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.
Παράλληλα ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ στον Δήμο Λαρισαίων, πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος κ. Χρυσ. Ριζομυλιώτης, υποστήριξε ότι «ένα μεγάλο στοίχημα στα επόμενα βήματα της μελέτης του ΣΒΑΚ είναι η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας οχημάτων στον περιμετρικό του κέντρου δακτύλιο της Λάρισας, στις οδούς δηλαδή Πολυτεχνείου, Γεωργιάδου κ.α., όπου έχει συσσωρευθεί η κίνηση…».
Σύμφωνα με την παρουσίαση τα επόμενα βήματα του ΣΒΑΚ περιλαμβάνουν: «Δίκτυο πέντε αξονικών ποδηλατοδρόμων σύνδεσης συνοικιών με το κέντρο και όχι μόνο, δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ροών πεζών, σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο και ηλεκτρονικά παρκόμετρα, ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων των κύριων δρόμων (Φαρσάλων, Καρδίτσης, Γεωργιάδου, Σαρίμβεη κ.α.) με βιοκλιματική προσέγγιση, προσβάσεις για ΑμεΑ, κυκλικούς κόμβους, διάνοιξη της οδού Καλλιθέας και σύνδεσή της με τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, δημιουργία λωρίδων κίνησης λεωφορείων κ.α.»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: