Καρδίτσα: Στην Κεντρική Πλατεία το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
29 November 2021
Χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις μονοκλωνικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
29 November 2021

Λάρισα: Χρυσό βραβείο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την «Ανάδυση» στον Πηνειό

Το 1ο βραβείο (χρυσό) στην κατηγορία Projection Mapping στα Lighting Awards 2022, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της εργασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας σε έργα καλλιτεχνικού φωτισμού που φέρουν ελληνική υπογραφή, απέσπασε η πρωτοποριακή εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση με τίτλο «Ανάδυση» που πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Πηνειό τον περασμένο Ιούνιο, μία παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Interactive Light Designs.

Η βραβευμένη δράση με τίτλο «Ανάδυση» είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό να σηματοδοτήσει τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη εισάγοντας μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

Το ποτάμι και το υγρό στοιχείο είχαν αποτελέσει την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή περιελάμβανε, θεματικό βίντεο 3D animation από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας, δημιουργώντας έτσι μία συνοπτική αλλά ουσιαστική γραμμική αφήγηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας της πόλης, αφιερωματικά βίντεο του Φεστιβάλ Πηνειού επεξεργασμένα με νέες τεχνικές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και κινούμενες εικόνες συγχρονισμένες με ηλεκτρονική μουσική μέσω διαδραστικής εφαρμογής.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της πρωτοποριακής επεξεργασίας και προβολής είχαν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φαντασιακό ψηφιακό γίγνεσθαι.

“Η βράβευση έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων να ενθαρρύνει την καινοτομία και να ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον όπου ο πολιτισμός, η δημιουργία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, με σεβασμό στην ιστορία, στην παράδοση, στο περιβάλλον, δεν θα είναι ζητούμενα αλλά δεδομένα”, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συντελεστές:

Interactive Light Designs: water projection mapping, σχεδιασμός, υλοποίηση εγκατάστασης και media maker

Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου: εικαστική επιμέλεια

Π&Π: τεχνικός εξοπλισμός και τεχνική υποστήριξη

Σήμα Διαφημιστική: συντονισμός

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: