Tρίκαλα: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες του Δυρραχίου
28 November 2019
Λάρισα: Εγκρίθηκαν έργα 4,1 εκατ. ευρώ μέσω Leader
28 November 2019

Λάρισα: 5 εκατ. ευρώ για το θέατρο ΟΥΗΛ

Μια σύγχρονη θεατρική σκηνή 532 θεατών που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις πολιτιστικές της υποδομές, αποκτά η Λάρισα μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να δώσει την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της ολοκλήρωσης του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Προσκήνιο Πολιτισμού).
Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Την κατασκευή της σκηνής συνολικού εμβαδού 410 m2, την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού εξοπλισμού και ειδικών μηχανισμών.
Την τοποθέτηση εξοπλισμού στην αίθουσα του θεάτρου και επενδύσεων ακουστικής μελέτης. Την τοποθέτηση εξοπλισμού στα foyer, τα εκδοτήρια και το βεστιάριο.
Την πλήρη εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού της σκηνής.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το Δήμο Λαρισαίων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Προχωράμε στη δημοπράτηση ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού έργου για την πόλη της Λάρισας.
Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη προχωράμε στην ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού και στη μετεξέλιξη του σημερινού «κουφαριού» σε μια σύγχρονη θεατρική σκηνή που θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών παραστάσεις.
Με στρατηγικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε τη δυνατότητα στον Δήμο Λαρισαίων να εντάξει και να υλοποιήσει έργα που αναβαθμίζουν και συγχρονίζουν την πόλη με την εποχή μας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: