Περιφέρεια Αττικής: 233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας
26 April 2024
Δ. Παπαστεργίου: «Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία»
26 April 2024

«Λήξαν» αλλά χωρίς…συγγνώμες το συμβάν στη Δημοτική Επιτροπή Μουζακίου

Η διάθεση να μην υπάρξει συνέχεια στο συμβάν λεκτικής και σωματικής βίας που σημειώθηκε όπως κατέγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον χαρακτήρισε την χθεσινοβραδινή (25/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και έστω κι αν -δημοσίως τουλάχιστον-δεν  ακούστηκε «συγγνώμη» από τους εμπλεκόμενους.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Β. Φροξυλιάς ολοκληρώνοντας τις ερωτήσεις του προς τη Δημοτική Αρχή στην αρχή της συνεδρίασης έκανε αναφορά στο συμβάν καταδικάζοντάς το και τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτό το γεγονός να χαρακτηρίσει κανέναν από τους δύο «πρωταγωνιστές» τους οποίους γνωρίζει καλά και δεν πίστευε ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Καταδίκασε επίσης και συμβάντα της προεκλογικής περιόδου από όπου κι αν προέρχονταν επισημαίνοντας πάντως ότι ο χώρος που συνέβη το πρόσφατο περιστατικό είναι θεσμικός και τόσο η χειροδικία, όσο και η λεκτική βία δεν πρέπει να έχουν θέση.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δασκάλου τόνισε ότι κάθε μορφής βία είναι καταδικαστέα και καλό είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ειδικά στο χώρο όπου συνεδριάζουν τα θεσμικά όργανα του Δήμου σεβόμενοι όλοι και τους πολίτες που τους έχουν εκλέξει για να τους εκπροσωπούν.

.Παίρνοντας το λόγο ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Ηλ. Σερίφης -που μαζί με τον κ. Αντιδήμαρχο κ. Γ. Παπακώστα ήταν οι δύο «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου- τόνισε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς που εξισώνουν την λεκτική με τη σωματική βία και τη χειροδικία που πρέπει απερίφραστα να καταδικαστεί πρωτίστως.

Στο θέμα τοποθετήθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Μαρ. Καραμπέκου περιγράφοντας το συμβάν στο οποίο ήταν παρούσα, αλλά και αναφερόμενη σε συμβάν την προεκλογικής περιόδου μεταξύ υποψηφίου της μειοψηφίας και υποψηφίου της πλειοψηφίας που έγινε στην Κρανιά παρουσία του επικεφαλής της μειοψηφίας, ο οποίος σύμφωνα με την Καραμπέκου αποχώρησε αποφεύγοντας να παρέμβει για να το σταματήσει και να το καταδικάσει παρά τη δική της προτροπή και αρκέστηκε να της ζητήσει συγγνώμη.

Η ίδια ζήτησε να μην υπάρχει επιλεκτική καταδίκη των φαινομένων βίας  και τόνισε ότι και οι δύο συνάδελφοί της «έκαναν φάουλ» ενώ αναφέρθηκε με συναισθηματική φόρτιση και σε προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε προεκλογικά μέσω διαδικτύου, αλλά κα σχολίων από συγκεκριμένο υποψήφιο της μειοψηφίας, από την οποία όπως είπε δεν βρέθηκε ένας να τον σταματήσει ή να τον αποπέμψει από το συνδυασμό.

Απαντώντας ο κ. Φροξυλιάς για το συμβάν της Κρανιάς τόνισε ότι δεν αντιλήφθηκε τι έγινε ακριβώς έγινε, γιατί ήταν μακριά από το συμβάν, αλλά επιβεβαίωσε τη συνάντηση με την κ. Καραμπέκου κατά την αποχώρησή του, η οποία όπως είπε του ζήτησε να την προστατέψει από το bullying που δεχόταν και ότι ο ίδιος της ζήτησε προσωπικά συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο και δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να καλύψει κάποιον.

Στην κ. Καραμπέκου απάντησε και ο κ Σερίφης λέγοντας ότι περιέγραψε εντελώς διαφορετικά το συμβάν το οποίο περιέγραψε και ο ίδιος, με τον κ Παπακώστα να παρεμβαίνει δηλώνοντας ότι λυπάται που θα φέρει έναν άνθρωπο σε δύσκολη θέση – υπονοώντας προφανώς υπάλληλο του Δήμου που συμμετείχε στην επεισοδιακή συνεδρίαση.

Στο θέμα παρενέβη και ο Δήμαρχος κ. Φαν. Στάθης τονίζοντας ότι η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται και δεν διαχωρίζεται σε λεκτική και σωματική και εξέφρασε τη άποψη ότι οι αιρετοί του Δήμου δεν πρέπει να ποινικοποιήσουν την Αυτοδιοίκηση και να προκαλούν με σκληρές ανακοινώσεις. Αναφέρθηκε επίσης σε συμβάντα της προεκλογικής περιόδου δηλώνοντας ότι γνωρίζοντας και εκτιμώντας βαθιά τον κ. Φροξυλιά ανέμενε διαφορετική στάση από εκείνον και αποπομπή από το συνδυασμό του αυτών που προσπάθησαν κατά συρροή να δημιουργήσουν προβλήματα προσωπικά και οικογενειακά.

Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο επεισόδιο κατέληξε λέγοντας ότι γνωρίζοντας και τους δυό πιστεύει ότι το έχουν μετανιώσει και επανέλαβε ότι στο εξής θα πρέπει όλοι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί δίνουν αφορμή σε κακεντρεχείς ανθρώπους να επανέρχονται στην προσπάθειά τους να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%E2%80%A6%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: