Συγκλονισμένη η Ζάκυνθος με το θάνατο του 9χρονου – «Μου το έφερε νεκρό ο γείτονας», λέει ο πατέρας του
22 August 2021
«Μα έχει πανσέληνο απόψε….» – Η μαγεία του αυγουστιάτικου φεγγαριού
22 August 2021

Λαρισαίοι τρέχουν 1.881 χιλιόμετρα!

Για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

Την αγάπη τους για τη Λάρισα αλλά κι εκείνη για το τρέξιμο και γενικά για τον αθλητισμό, αναμένεται να συνδυάσουν με ένα πολύ έξυπνο τρόπο, πολίτες της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας που δεν σταματούν να καινοτομούν και να εντυπωσιάζουν καθώς στην προσπάθειά τους να τιμήσουν την συμπλήρωση των 140 χρόνων από την απελευθέρωση – προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα θα τρέξουν 1881 χιλιόμετρα, εμπνευσμένοι από το σημαντικό αυτό έτος.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο αφού είχαν αφήσει άφωνο το πανελλήνιο όταν τον περασμένο Μάρτιο μέσα σε λίγα 24ωρα τα μέλη του αλλά και αθλητές απ’ όλον τον κόσμο έτρεξαν 1821 χιλιόμετρα για να τιμήσουν την ελληνική επανάσταση.

«Είναι πάγια τακτική μας να προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπος για να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των μελών μας τόσο για τον αθλητισμό όσο και για το Σύλλογο» σχολιάζει στη Larissanet.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αποστόλης Γούλας και σημειώνει ότι «μετά την επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας για να τιμήσει το 1821, η οποία έτυχε πανελλαδικής αναγνώρισης και προβολής, στην οποία μέλη και φίλοι του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας κάλυψαν 1821 χιλιόμετρα τρέχοντας, αυτή τη φορά θα διοργανώσουμε μια συμβολική δράση για να τιμήσουμε τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας» λέγοντας ότι «μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τιμήσουμε τον αγώνα των προγόνων μας για την Ελευθερία της πατρίδας μας».

Υπενθύμισε πως η προηγούμενη δράση είχε αγκαλιαστεί από πολύ κόσμο «Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο από τον Έβρο μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έστελναν μηνύματα» και ελπίζει πως και αυτήν η δράση θα τύχει της ίδιας ανταπόκρισης.  Άλλωστε και όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν σύλλογοι που αντέγραψαν πιστά την ιδέα του ΣΜΝΛ.

Όπως εξηγούν τα μέλη του Συλλόγου στη Larissanet η διαδικασία έχει ως εξής: ο κάθε αθλητής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας που το επιθυμεί μπορεί να τρέξει ατομικά όσο επιθυμεί και όσες φορές επιθυμεί. Το άθροισμα των χιλιομέτρων που θα καλύψουν στο ατομικό τρέξιμο, οι αθλητές του Συλλόγου θα πρέπει να είναι 1881 χλμ. Έτσι ο καθένας, μπορεί να τρέξει στην συνηθισμένη διαδρομή του, κάνοντας την προπόνησή του και να στο στείλει στο Σύλλογο τα χιλιόμετρά του. Αυτά θα προστεθούν μέχρι να φτάσουν στα 1881 χλμ.

Οι άνθρωποι του ΣΜΝΛ γνωστοποίησαν ότι η δράση θα ξεκινήσει από την Κυριακή 22 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι δεν είναι αγώνας και φυσικά δεν είναι ομαδική δράση. Απλά όποιος επιθυμεί τρέχει στην προπόνησή του ατομικά και στέλνει φωτογραφία την απόσταση που διένυσε για να προσμετρηθούν τα χιλιόμετρα, μέχρι να ολοκληρωθούν τα 1881 που είναι ο στόχος και γιατί όχι να τα ξεπεράσουν μέχρι την 31η Αυγούστου και ώρα 24:00. Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν στα Social Media με το hashtag #ΣΜΝΛ #σμνλ1881

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: