Τραγωδία στα Τέμπη: Τι απαντά ο γιατρός που πρότεινε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή της Λάρισας
7 March 2023
Ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 6 νέοι υπάλληλοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ
7 March 2023

Λαύριο: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με σκάφος από Τουρκία

Έλεγχο σε ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Πολωνίας, που κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας του λιμένα Λαυρίου, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες προερχόμενο από  το Τσεσμέ της Τουρκίας, διενήργησαν μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας στελέχη του τοπικού Κεντρικού Λιμεναρχείου, αξιοποιώντας πληροφορίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και της Λιμενικής Αρχής Άνδρου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αλλοδαπός κυβερνήτης κι ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους μετέφεραν παράνομα πέντε αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας παράνομη είσοδο στη χώρα, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, καθώς επίσης διευκόλυναν τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, οπότε και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 83 του ν. 3386/2005, του άρθρου 187 Π.Κ. για εγκληματική οργάνωση και των άρθρων 29 και 30 του ν. 4251/2014.

Για την παράνομη αυτή μεταφορά, φέρεται να πλήρωσαν συνολικά ποσό των 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του σκάφους εντοπίστηκε ποσότητα επτά γραμμαρίων ύποπτων ναρκωτικών ουσιών, η οποία κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο, ένα εκμισθωμένο Ε.Ι.Χ. όχημα, δύο tablets, τρία κινητά τηλέφωνα και 3.965 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ οι πέντε αλλοδαποί θα παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ – Τμήμα Αλλοδαπών για την εφαρμογή διοικητικών μέτρων εις βάρος τους.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των συλληφθέντων σε προγενέστερες υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: