Αττική Οδός: Χωρίς τις αισθήσεις του οδηγός σε τροχαίο στα διόδια Παλλήνης
8 June 2022
Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Σαραντάπορο – Νεράιδα
9 June 2022

Λευκαδίτικοι Σύλλογοι: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας του Κάστρου και του ΤΑΟΛ Λευκάδας

Την κάθετη αντίθεση της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, στη μακροχρόνια παραχώρηση και πώληση καίριων παραλιακών εγκαταστάσεων «που προωθεί ο Δήμος Λευκάδας, μέσω του Λιμενικού Ταμείου και ιδιωτών», εξέφρασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θεοφύλακτος Λογοθέτης.

Πρόκειται για τις όμορες εκτάσεις του γηπέδου του τουριστικού περιπτέρου στη θέση Κάστρο και του παλιού συνεταιριστικού οινοποιείου του ΤΑΟΛ που προωθεί η τωρινή του διοίκηση για δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας «με κατάληψη ολόκληρης της περιοχής από κουρτινοξαπλώστρες και beach-bar», εγκαταστάσεις τις οποίες η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «ασύμβατες» με τις υφιστάμενες αρχαιολογικές (Αδόμητη Ζώνη Α απόλυτης προστασίας του φρουρίου της Αγίας Μαύρας σύμφωνα με το αρχαιολογικό κτηματολόγιο), τις περιβαλλοντικές (Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR 22400001) και τις χωροταξικές (Γ.Π.Σ. Λευκάδας – Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου ) δεσμεύσεις, που ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι σκοπούμενες αλλαγές χρήσης στα εξαιρεθέντα από την κατεδάφιση κτίρια, τόνισε ο κ. Λογοθέτης, «αποτελούν προσβολή της ιστορίας του αγροτικού συνεταιρισμού, ύβρη του μνημειακού συνόλου του κάστρου της Αγίας Μαύρας, βεβήλωση του σημαντικότερου τοπόσημου του νησιού, το οποίο από μόνο του αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό επ’ ωφελεία όλης της κοινωνίας της Λευκάδας, κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρηματιών της πόλης».

Αναφερόμενος στην σημερινή εγκατάλειψη που παρουσιάζει η περιοχή, επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για την παράδοσή της στην επιχειρηματική κερδοσκοπία με πρωταγωνιστές τους έχοντες την ευθύνη της φροντίδας της περιοχής, αντίθετα μάλιστα αποδεικνύει αν μη τι άλλο την ανεπάρκειά τους στη διαχείρισή της.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1871138/leukaditikoi-sullogoi-oxi-stin-idiotikopoiisi-tis-paralias-tou-kastrou-kai-tou-taol-leukadas

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: