Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα “αδήλωτα τετραγωνικά”
1 February 2021
Ελασσόνα: Οι πολίτες έχουν λόγο στη Φυσιογνωμία της πόλης
1 February 2021

Λουκέτο από τον ΕΟΔΥ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου

Συναγερμός στην εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Ρήγα Φεραίου και ειδικότερα στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Η επιβεβαίωση νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, οδήγησε τον ΕΟΔΥ, που ενημερώθηκε σχετικά από τη διεύθυνση του σχολείου, να συστήσει το σχολείο να παραμείνει κλειστό για εννιά ημέρες.

Ετσι, από σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για όλες τις τάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Παρασκευή υπήρχαν ενδείξεις ότι δύο μαθητές της πρώτης δημοτικού είναι θετικοί στον ιό. Οι δύο συγκεκριμένοι μαθητές έχουν αδέρφια τα οποία φοιτούν αντίστοιχα στην Δ’ δημοτικού. Γονείς και εκπαιδευτικοί ήταν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι που υποβλήθηκαν επίσης σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο επιβεβαίωσε πως έχουν κολλήσει COVID-19.

Ο αρχικός προβληματισμός μετατράπηκε σε ανησυχία καθώς υπήρχε ανά πάσα στιγμή φόβος να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. Ενημερώθηκε σχετικά ο ΕΟΔΥ ο οποίος συνέστησε να κλείσει όλο το σχολείο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την περασμένη εβδομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου είχε ούτως ή άλλως κλείσει με εντολή του ΕΟΔΥ ένα ολόκληρο τμήμα, μετά την διάγνωση κρουσμάτων σε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας με ανάρτησή του στο facebook ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου για την απόφαση του ΕΟΔΥ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την έκκληση σ’ όλους τους κατοίκους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να τηρούν πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας, τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τους συγχρωτισμούς, τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις, καθώς ο δήμος είναι σε αυξημένη επιτήρηση από την Πολιτική Προστασία, εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, όπως επισήμανε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Κανονικά Γυμνάσια και Λύκεια στον δήμο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, κανονικά θα λειτουργήσουν στον δήμο Ρήγα Φεραίου τα υπόλοιπα Δημοτικά, αλλά και τα Γυμνάσια και Λύκεια που κάνουν «πρεμιέρα» σήμερα.

Από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Μαγνησίας απορρίφτηκε το αίτημα που είχε υποβληθεί για το Γυμνάσιο Καναλίων να μην ανοίξει, εξαιτίας των αρκετών κρουσμάτων που εκδηλώθηκαν στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων. Ετσι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων επιστρέφουν από σήμερα κανονικά στα διά ζώσης μαθήματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: