Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
27 August 2021
Λάρισα : Φλερτάρει με απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown
27 August 2021

“Λύγισε” μετά από 3,5 ώρες μάχης ο Διαμαντής στο Τόκιο

Ο Στέφανος Διαμαντής εκπροσώπησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την Ελλάδα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπόρεσε όμως παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σλοβάκου Marek Gergely και έμεινε εκτός συνέχειας στο Τόκιο.

Για δεύτερος συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Στέφανος Διαμαντής, Νο.39 στον κόσμο αυτή την περίοδο, έδωσε το “παρών” και εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα. Πέντε χρόνια μετά το Ρίο, ο 34χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε και στο Τόκιο, μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Κόντο.

Οι βλέψεις ήταν υψηλές, όπως και οι δυνατότητες του κορυφαίου αθλητή μας στο τένις με αμαξίδιο, αλλά ο αγώνας έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες κι έπειτα από μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας του καύσωνα το μεσημέρι, με τον Στέφανο, που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο προβλήματα με το στομάχι του μετά τα δυο χειρουργεία που έκανε, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκριση και να “λυγίζει” τελικά στο 3ο σετ απέναντι στον Σλοβάκο Marek Gergely, No.43 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (4), 3-6, 6-0.

Ο αγώνας έφτασε τις 3 ώρες και τα 16 λεπτά, με το παιχνίδι να χάνεται σε μεγάλο βαθμό στο 1ο σετ για τον Στέφανο, αφού έκανε το γρήγορο break για το 3-0 και έμεινε μπροστά μέχρι και το 5-2, όμως στη συνέχεια απώλεσε 3 games στη σειρά και ισοφαρίστηκε. Ο Σλοβάκος έστειλε το σετ αυτό στο tie-break και μετά από 80 λεπτά συνολικής διάρκειας κατόρθωσε να το πάρει μέσα από τα χέρια του Έλληνα παίκτη.

Ο Στέφανος ξεκίνησε την αντεπίθεσή του κερδίζοντας το 2ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί μέχρι και με 5-1, όμως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν στο 3ο σετ και δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να το χάσει με 6-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Gergely θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο έναν από τους θρυλικότερους του αθλήματος – και γηπεδούχο στο Τόκιο – τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων, Shingo Kunieda.

tennisnews.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: