Καρδίτσα: «Ζωντάνεψε» η Σμύρνη στην εκδήλωση των "Φίλων του Μουσείου της Πόλης" (+Φωτο +Βίντεο)
18 December 2022
Ο «βασιλιάς» Λίο, ο «διάδοχος» Κιλιάν και ο «νικητής» Εμίρης
18 December 2022

Μάγχη: 160 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο ημέρες

Εκατόν εξήντα έξι μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Αγγλία με αυτοσχέδια σκάφη, διασώθηκαν στα στενά της Μάγχης από το βράδυ της Παρασκευής έως το Σάββατο, σε χαμηλές θερμοκρασίες, λίγες μέρες μετά το ναυάγιο στη Βρετανία.

Περίπου 50 άνθρωποι, που ταξίδευαν με το ίδιο σκάφος «με δυσκολία» στα ανοιχτά του Πα-ντε-Καλαί, διασώθηκαν από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και επαναφέρθηκαν στο λιμάνι του Καλαί, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τη ναυτική νομαρχία της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας (Premar).

Ένα άλλο πλοίο που ναυλώθηκε από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, από την πλευρά του, διέσωσε άλλους 31 ναυαγούς στην ίδια περιοχή, που είχαν κατατεθεί στο λιμάνι της Boulogne-sur-Mer. Επίσης, στα ανοιχτά του Καλαί, ένα σκάφος της ακτοφυλακής του τελωνείου παρέλαβε επίσης και οδήγησε στην αποβάθρα 45 άλλους μετανάστες που καλούσαν σε βοήθεια.

Τέλος, ένα πλοιάριο από την National Society for Sea Rescue (SNSM) βοήθησε 40 άτομα στα ανοιχτά του Oye-Plage.

Η θαλάσσια διαδρομή μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες στον κόσμο, «με περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία να διέρχονται από αυτήν την ημέρα και οι καιρικές συνθήκες είναι συχνά δύσκολες», σύμφωνα με την Premar. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν τη διέλευση. Περισσότεροι από 40.000 έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διέσχισαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη το 2022, ρεκόρ.

Πηγή: Le Figaro

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: