Εντοπίστηκε ο 41χρονος Ρομά στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού(φωτό)
19 June 2020
Η θυσία για την μάνα δεν είναι επιλογή, είναι γραμμένη στο DNA της
19 June 2020

Μάσκα: 4 tips για να ταλαιπωρηθείτε λιγότερο το καλοκαίρι

H χρήση της μάσκας θα συνοδεύσει τους περισσότερους για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού. 4 έξυπνες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε την ταλαιπωρία που συνοδεύει τη χρήση μάσκας το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι αποτελεί την αγαπημένη εποχή του κόσμου γιατί είναι συνυφασμένη με ταξίδια, διακοπές, μπάνια και γενικά ευχάριστες στιγμές. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τέλειο. Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ενοχλητική και καμια φορά επικίνδυνη για την υγεία.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ειδικών συνθηκών καθώς είναι το καλοκαίρι του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει υπόψιν του την τήρηση μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Αυτό συνεπάγεται τη χρήση μάσκας. Δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνεται κανείς δε θα είναι μία ευχάριστη ενέργεια, καθώς η ζέστη θα καθιστά ιδιαίτερα ενοχλητική τη χρήση της. Ωστόσο είναι αναγκαία η χρήση της κλειστούς χώρους που δε μπορούν να τηρηθούν οι φυσικές αποστάσεις. 

Γι΄αυτό υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσουν από μεγάλη ταλαιπωρία κατα τη χρήση της.

Χρήση μάσκας από δροσερό υλικό

Είναι σημαντικό, στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε μάσκα από ύφασμα, να επιλέξετε μία που να είναι φτιαγμένη από ένα δροσερό ύφασμα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα. Εάν το κάλυμμα του προσώπου σας είναι πολύ χοντρό ή σφιχτό, μπορεί να περιορίσει την αναπνοή σας και να γίνει ακόμη πιο άβολα όταν γίνει ζεστό ή υγρό. Δοκιμάστε μια μάσκα με χαλαρή εφαρμογή, καθώς θα προστατευτείτε περισσότερο, συγκριτικά με το να μην φορέσετε καθόλου. Το ανοιχτόχρωμο βαμβακερό ύφασμα θεωρείται γενικά καλύτερο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι η μάσκα σας καλύπτει το στόμα αλλά και την μύτη σας και συνεχίστε να διατηρείτε μια ασφαλή απόσταση με τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΜΑΣΚΑ

Γλιτώστε τους ερεθισμούς

Όταν φοράτε για πολλές ώρες την μάσκα σας, υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ερεθισμοί στο δέρμα, όπως η ακμή ή τα εξανθήματα. Θα ήταν καλό να επιλέξετε μια μάσκα φτιαγμένη από βαμβάκι, καθώς είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα, συγκριτικά με άλλα υφάσματα. Ορισμένες φορές, μπορεί να μην φταίει το υλικό αλλά η πίεση που ασκείται στο πρόσωπο. Δοκιμάστε την φορέσετε λίγο πιο χαλαρά, χωρίς όμως να την βγάλετε, ειδικά αν βρίσκεται σε μικρούς και κλειστούς χώρους με πολλούς ανθρώπους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να πλένετε την μάσκα σας για να είναι ασφαλής για την επόμενη χρήση σας αλλά και για να απαλλαγείτε από βακτήρια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ακμή και σε άλλους ερεθισμούς του δέρματος.

Να έχετε αναπληρωματικές  μάσκες

Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να βρεθείτε σε δημόσιο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να φέρετε επιπλέον μάσκες ώστε να μπορείτε να ανταλλάξετε με μια καθαρή όταν χρειαστεί. Ο ιδρώτας και η υγρασία από την αναπνοή σας μπορούν να υγράνουν το ύφασμα της μάσκας, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των αερομεταφερόμενων σωματιδίων. Αλλάξτε τη μάσκα εάν παρατηρήσετε ότι το ύφασμα είναι υγρό, αλλά θυμηθείτε πλύνετε τα χέρια σας πριν όπως και μετά από την αντικατάσταση.

Αποφύγετα μέρη με πολύ ήλιο

Η χρήση μάσκας πάνω από το στόμα και τη μύτη σας μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή και ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια. Για να διατηρήσετε την θερμοκρασία του σώματός σας στο φυσιολογικό ενώ φοράτε μάσκα, αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για πολύ ώρα και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

ΠΗΓΗ: https://bit.ly/2YaSMyo

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: