Μαμά ρίσκαρε τη ζωή της (δωρίζοντας ήπαρ) κι έσωσε τον γιο της από βέβαιο θάνατο
31 May 2021
Προσλήψεις 31 ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές
1 June 2021

Μάσκες για βαμμένα, αφυδατωμένα, θαμπά και καμένα μαλλιά

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ξερά, αφυδατωμένα κι επομένως θαμπά, μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε. Όποια κι αν επιλέξετε, θα χρειαστεί να την εφαρμόζετε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, σε αντικατάσταση βέβαια οποιασδήποτε άλλης αγοραστής μάσκας μαλλιών του εμπορίου. Όσον αφορά στη διάρκεια που οι μάσκες μαλλιών χρειάζεται να μένουν στο κεφάλι σας, η πρότασή μας είναι τουλάχιστον 2 ώρες εντός της ημέρας σας, ενώ, αν είναι εφικτό, μπορείτε να τις αφήνετε όλη το βράδυ καθόσον κοιμάστε.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 1:

Υλικά
½ κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι.

Παρασκευή
Ζεσταίνετε το γάλα. Ρίχνετε το μέλι στο ζεστό γάλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Η μάσκα μαλλιών είναι έτοιμη.

Τρόπος χρήσης

Την απλώνετε στα μαλλιά σας, τα οποία πρέπει να είναι είτε εντελώς στεγνά είτε ελαφρώς νωπά. Την απλώνετε στις ρίζες των μαλλιών σας κάνοντας μασάζ στο κρανίο αλλά και σε όλο το μήκος της τρίχας κι αμέσως τυλίγετε με μία πετσέτα. Για το λούσιμο, βάζετε πρώτα ένα χέρι σαμπουάν χωρίς να έχει βραχεί καθόλου πριν το μαλλί σας έτσι να φύγει αμέσως η λιπαρότητα των υλικών (γιατί αν βάλετε πρώτα νερό και βραχούν τα μαλλιά είναι σα να δημιουργείτε ένα στρώμα που κάνει το σαμπουάν να γλιστράει κι εν τέλει να μην καθαρίζει τελείως τη λιπαρότητα). Μετά, βάζετε κι ένα δεύτερο χέρι σαμπουάν.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 2:

Υλικά
1 κρόκος αβγού
1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι.

Παρασκευή
Χτυπάτε τον κρόκο από το αβγό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, όπως θα κάνατε τα αβγά στην ομελέτα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Εφαρμόζετε τη μάσκα όπως ανωτέρω.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 3:

Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Παρασκευή

Σε ένα κουτάλι, αφαιρείτε το εσωτερικό του αβοκάντο, βγάζοντας το κουκούτσι του. Βάζετε το αβοκάντο στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το μέλι και το ελαιόλαδο στο πολτοποιημένο αβοκάντο. Με μία σπάτουλα ή το κουτάλι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως ανακατεύετε καλά τα τρία υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία που προαναφέραμε στην πρώτη μάσκα.

Απλή μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 4:

Ελαιόλαδο.
Για την τέταρτη κατά σειρά μάσκα μαλλιών, θα χρειαστεί να απλώσετε μόνο του το ελαιόλαδο ακριβώς όπως είπαμε ότι πρέπει να κάνετε και με τις υπόλοιπες σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης και αποκατάστασης της τρίχας. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσετε την εν λόγω μάσκα μαλλιών λιγότερο αποτελεσματική σε σύγκριση με τις προαναφερόμενες, διότι διαθέτει εξίσου υπέροχα αποτελέσματα. 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: