Ολοκληρώθηκε η τρίτη διμερής στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Πορτογαλίας
16 March 2024
Ο Στ. Κασσελάκης φαντάρος: Η πρώτη του ανάρτηση 2 ώρες μετά
16 March 2024

"Μάχιμα" τα οχήματα των Π.Υ. του ν. Καρδίτσας που έπληξε ο …Daniel (+Βίντεο)

Δυο σημαντικά ζητήματα με κοινό παρονομαστή τη…βροχή προβληματίζουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Καρδίτσας ενόψει της νέα αντιπυρικής περιόδου.

Το ένα αφορά το μεγάλο αριθμό οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από τον Daniel είτε λόγω της πλημμύρας είτε κατά την αντιμετώπιση των διαφόρων συμβάντων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες ώρες που ακολούθησαν.

Το δεύτερο σχετίζεται με τον άνυδρο χειμώνα που διανύσαμε χωρίς αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά ούτε και βροχοπτώσεις που πιθανόν να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Όπως μας ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, Πύραρχος Στ. Φούκας στο περιθώριο της άσκησης κατάσβεσης αστικής πυρκαγιάς ο Daniel πράγματι προκάλεσε μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές σχεδόν στο 50% του στόλου των οχημάτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και κυρίως στην Π.Υ. Παλαμά. Αυτή τη στιγμή πάντως η εικόνα του στόλου είναι καλή, καθώς έχει επισκευαστεί σχεδόν το σύνολο των οχημάτων -με εξαίρεση ένα που ενδεχομένως να καθυστερήσει η επισκευή του- ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμα.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες επειδή όπως τόνισε ο κ. Φούκας δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν θα δοθεί έμφαση στην καλύτερη ενημέρωση και την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να αποφύγουν το άναμμα φωτιών για διάφορους λόγους που εγκυμονεί κινδύνους ενώ επισείουν και «τσουχτερό» πρόστιμο.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη σε καλό επίπεδο. Σχεδόν έχουμε επαναφέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές κατά την περίοδο του Daniel. Επειδή δεν γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες και πως θα είναι φέτος η χρονιά εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε και την ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα να τον ενημερώσουμε ότι έχουν αυξηθεί τα πρόστιμα και είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, καθώς ξεκινάνε από 500€ το ελάχιστο και θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι πιο υπεύθυνοι και να προσέχουν και τους θέλουμε και δίπλα μας και ό,τι χρειάζεται να μας ενημερώνουν άμεσα για να προλαβαίνουμε άσχημες καταστάσεις.» τόνισε μεταξύ άλλων ο Διοικητής των Π.Υ. Ν. Καρδίτσας

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80-%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B5-%CE%BF-%E2%80%A6daniel-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: