Καρδίτσα: Tο απόγευμα στην ΣΥ.ΦΑ.Κ. τα πρώτα 11.500 εμβόλια
29 December 2020
Αγιά: Παραδόθηκε ο βιολογικός καθαρισμός στα παράλια
29 December 2020

Μέσω πλατφόρμας της ΚΕΔΕ οι αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή από δημοτικά τέλη

Μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, https://dt.govapp.gr/, οι δήμοι μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη. Βασική προϋπόθεση ο δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις και να έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν πλέον ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Η διαδικασία είναι απλή και εξελίσσεται με τέσσερα βήματα: Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr, γίνεται σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή/ και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων. Αφού γίνει επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση, ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας. Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από τον αρμόδιο δήμο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: