Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της BP
13 September 2023
Σομαλία: Σκοτώθηκαν 120 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ
13 September 2023

Μέτωπο του ΕΒΕ Καρδίτσας με τα αλλά ΕΒΕ της Θεσσαλίας για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (+Φωτο +Βίντεο)

Κοινό μέτωπο με τα άλλα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας συγκροτεί το Επιμελητήριο Καρδίτσας στην προσπάθεια να διεκδικηθούν συντονισμένα και με ισχυρότερη πίεση προς την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία που δεν άφησε ανεπηρέαστη καμία από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας.

Στην αποψινή (12/9) συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ και από την αρχική ενημέρωση που έκανε προς το σώμα ο Πρόεδρος κ. Κων. Ζυγογιάννης έγινε γνωστό ότι υπήρξε διαδικτυακή έκτακτη συνεδρίαση των τεσσάρων Επιμελητηρίων το μεσημέρι με στόχο να διαμορφωθεί ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο για την ανακούφιση και τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και συνάντηση με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο στην Π.Ε. Καρδίτσας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι διαδικασίες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων!

Ο κ. Ζυγογιάννης έφερε αρχικά προς έγκριση ένα υπόμνημα 23 προτεινόμενων άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που είχε συντάξει η Διοίκηση του ΕΒΕ ενόψη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Καρδίτσα με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γ. Κατσίκη να καταθέτει προς το σώμα ψήφισμα με προτάσεις της παράταξής του αφού προηγουμένως επέκρινε τη Διοίκηση για το γεγονός ότι δεν συγκάλεσε άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ ώστε να συνεισφέρουν όλες οι παρατάξεις με ιδέες και προτάσεις στην διαμόρφωση του αρχικού υπομνήματος. Σύμφωνος με το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων του υπομνήματος δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευαγ. Λέμας, ο οποίος επίσης εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε εξ’ αρχής να κληθεί το σύνολο του ΔΣ να συζητήσει για τα αιτήματα του ΕΒΕ προς την κυβέρνηση

Να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των πάσης μορφής ενισχύσεων που θα δοθούν από την Πολιτεία ώστε να κατευθυνθούν σε εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να αποφευχθούν φαινόμενα της διαχείρισης των ενισχύσεων του Ιανού ζήτησε ο επικεφαλής της τέταρτης παράταξης ο κ. Γ. Ντενίσης προτείνοντας παράλληλα και κάποιες διορθώσεις και βελτιώσεις στο αρχικό υπόμνημα.

Στην συζήτηση συνεισέφεραν με θέσεις και προτάσεις και οι κ.κ. Απ. Κηρύκος, Κων. Λαμπρόπουλος, – ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι πιθανότατα την Παρασκευή (15/9) να δοθούν και οι πρώτες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις-  Γ. Παπαδημητρίου, Ευρ. Παπουτσής, Κων. Παπαδόπουλος και  Π. Παπαδάκος ενώ η ένταση που προκλήθηκε προς στιγμήν μεταξύ των κ. Κων. Βασιλείου και των κ.κ. Γ. Κατσίκη και Απ. Κηρύκου με αφορμή αιχμηρή τοποθέτηση του πρώτου καταλάγιασε λίγα λεπτά αργότερα με τον κ. Βασιλείου να ανακαλεί χαρακτηρισμούς και να ζητά συγγνώμη από τους συναδέλφους του, αποδίδοντας την έντασή του στη φόρτιση των στιγμών.

Τελικά η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία όλων να συμπεριληφθούν στο αρχικό υπόμνημα οι προσθήκες και διορθώσεις που προτάθηκαν από τον κ. Κατσίκη ή προέκυψαν από θέσεις άλλων μελών και το τελικό κείμενο του υπομνήματος να  δημοσιοποιηθεί και να σταλεί προς τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας για να συνδιαμορφωθεί το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και ένα μπούσουλα για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και αυτόνομα το ΕΒΕ για την στήριξη των μελών του.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: