Νεκρά 20 στελέχη Χεζμπολάχ μέσα στο κρησφύγετο του Νασράλα από την ισραηλινή επιδρομή
29 September 2024

Μήνας καταληκτικών ημερομηνιών για τις εκλογές του Επιμελητηρίου ο Οκτώβριος

Σημαντικές ημερομηνίες περιλαμβάνει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, καθώς εντός αυτού εκπνέουν προθεσμίες τόσο δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όσο και υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ειδικότερα μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά αυτοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι αλλά και τα μέλη που θα σπεύσουν στις κάλπες για να ψηφίσουν. Η οικονομική τακτοποίηση σημαίνει να έχουν πληρώσει οι μεν ατομικές επιχειρήσεις ή τη συνδρομή στο ΕΒΕ ή το ΓΕΜΗ έως και το 2023, οι δε εταιρείες οπωσδήποτε το ΓΕΜΗ έως και το 2023.

Από και πέρα την τελευταία ημέρα του μήνα, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή συνδυασμών και υποψηφιοτήτων και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την 1η και την 2η μέρα του Δεκεμβρίου.

Δύσκολο πάνω από δύο ψηφοδέλτια

Εν τω μεταξύ, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το KarditsaLive.Net, το πιθανότερο σενάριο μιλά για δύο ψηφοδέλτια, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο κ. Ζυγογιάννη και τον πρώην πρόεδρο (στην ίδια θητεία του παρόντος Δ.Σ.) κ. Ντενίση.

Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να προκύψει κάποιος επιπλέον συνδυασμός. Ήδη από τον κ. Λέμα ξεκαθαρίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση πως γι αυτόν έχει κλείσει ο κύκλος του Επιμελητηρίου, ενώ δεν έχει, προς το παρόν, γίνει κάποια κίνηση από τον κ. Κατσίκη. Και αναφερόμαστε ειδικά στα δύο αυτά μέλη καθώς είχαν ηγηθεί ψηφοδελτίων στις τελευταίες εκλογές.

Ακόμα θα πρέπει να πούμε πως σύμφωνα με έμπειρο στέλεχος του Επιμελητηρίου, με το οποίο επικοινώνησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αποτρεπτικό παράγοντα, για να υπάρξουν αρκετοί συνδυασμοί, αποτελεί και το γεγονός ότι πλέον απαιτούνται τουλάχιστον 42 άτομα στον καθένα εξ αυτών. Επίσης υπάρχει και ποσόστωση που απαιτεί τη συμμετοχή 7 υποψηφίων γυναικών.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: