Τριχόπτωση: Τέσσερα τρόφιμα που βοηθούν να μην «τα χάσετε»
16 November 2020
Σε διαβούλευση το ν/σχ του ΥΠΕΣ για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και της διαδικασίας προσλήψεων στο Δημόσιο
16 November 2020

Μήνυμα ενότητας από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο

Μήνυμα ενότητας και αδελφοσύνης από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να παραμερίσουν κάθε έννοια εγωισμού για χάρη του πλησίον που υποφέρει.

Αναλύοντας την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι “Σήμερα καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι πλησίον. Ξέρω πόσο πόνο έχει αυτό που βιώνω εγώ τούτη την ώρα, πόσο πόνο βιώνετε εσείς που τυχόν με βλέπετε από μακρυά και πόσο πόνο βιώνει όλη η ανθρωπότητα μαζί. Καλούμαστε να βιώσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, επίπονες, πραγματικά συγκλονιστικές. Ίσως έπρεπε να έρθει ένα τετοιο γεγονός για να καταλάβουμε ότι, όλοι είμαστε πλησιον και συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημιας με όλο μας το “είναι”.

Κάνοντας αναφορά στην επιβεβλημένη αποχή των πιστών από την θεία ευχαριστία και τον εκκλησιασμό, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι “Κάνουμε τις πιο μεγάλες παραχωρήσεις και ξεπερνούμε κάθε όριο υποχώρησης, ακριβώς επειδή νιώθουμε πλησίον και πρέπει να σωσουμε και τον ελάχιστο αδελφό του Χριστού για να μην χαθούν άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Για να υπάρχει πάντοτε ένα κρεβάτι για αυτόν που πραγματικά το έχει ανάγκη. Περιοριορίζοντας τον εαυτό μας, θυσιάζοντας και το μέγιστο αγαθό, της κοινωνίας μεταξύ μας και της ευχαριστιακής κοινωνίας. Τούτη την ώρα, ο Χριστόις μας κάλεσε να γίνουμε οι κατεξοχήν πλησίον εμείς οι χριστιανοί”.

Απηύθυνε κάλεσμα συμπαράστασεις προς τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που υπερβαίνουν τον εαυτό τους λέγοντας “Προσευχόμαστε και για τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη για να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή και γίνονται και αυτοί πλησίον για τον κάθε άρρωστο. Και πρέπει να αισθανθούμε την ευθύνη αυτών που παίρνουν αποφάσεις, κανείς δεν το κάνει αυτό εύκολα. Τούτη την στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι ενα. Επιστήμονες, κυβερνήτες, λαός, ποιμένες. Γινόμαστε όλοι πλησίον για να σώσουμε ψυχές και σώματα των ανθρώπων. Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα επανέλθουμε στην κανονικότητα”.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: