Παυσίλυπο: Κήπος των ευχών για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια – Εκστρατεία για εθελοντές δότες μυελού των οστών (+Φωτο +Βίντεο)
28 September 2024
Φωτιά στην Ξάνθη: Βελτιωμένη η εικόνα – Στη «μάχη» εναέρια μέσα
28 September 2024

Μίδας της Ευρωλίγκας ο Σάσα Βεζένκοφ

Η αγωνιστική περίοδος 2024-25 υπόσχεται να είναι συναρπαστική στην Ευρωλίγκα, όχι μόνο για τη δράση στο παρκέ αλλά και για τις αμοιβές των αστέρων της διοργάνωσης, οι οποίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η διοργανώτρια είναι έτοιμη να υποδεχθεί ένα μετοχικό ταμείο στην ιδιοκτησία της και μια νέα εκδοχή του «φόρου πολυτελείας» ως μέρος του Financial Fair Play, που θα επηρεάσει τους προϋπολογισμούς των ομάδων.

Ωστόσο, παρά τους περιορισμούς, το επίσημο ανώτατο όριο μισθών παραμένει ανύπαρκτο. Οι σύλλογοι μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν σημαντικά χρήματα στους παίκτες τους, αν και με κάποιους οικονομικούς περιορισμούς.

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές βρίσκεται ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, με συμβόλαιο 4,1 εκατομμύρια δολάρια καθαρά. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) με 3,75 εκατομμύρια κι ακολουθεί ο Μάικ Τζέιμς (Μονακό) με 3 εκατομμύρια.

Παρά την πρόθεση των συλλόγων στα χρόνια που ακολούθησαν την πανδημία να ορίσουν το ανώτατο όριο αποδοχών στα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εν τούτοις οι μισθοί στην Ευρωλίγκα συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά.

Η επίδραση του ΝΒΑ είναι πασιφανής, με την παγκόσμια αγορά να επηρεάζει και τα συμβόλαια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Για να μπει στη λίστα με τα 10 κορυφαία εφετινά μισθολόγια, ένας παίκτης θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια δολάρια καθαρά, ποσό που συνιστά μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η άτυπη κατάταξη της πρώτης δεκάδας των παικτών με τους υψηλότερους καθαρούς μισθούς στην  Ευρωλίγκα για το 2024-25, σύμφωνα με το Eurohoops, έχει ως εξής:

  • Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός): 4,1 εκατομμύρια δολάρια
  • Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές): 3,75 εκ.
  • Μάικ Τζέιμς (Μονακό): 3 εκ.
  • Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός): 2,8 εκ.
  • Βάλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης): 2,7 εκ.
  • Κέβιν Πάντερ (Μπαρτσελόνα): 2,6 εκ.
  • Κέντρικ Ναν (Παναθηναϊκός): 2,5 εκ.
  • Νίκολα Μίροτιτς (Αρμάνι Μιλάνο): 2,5 εκ.
  • Ντάριους Τόμπσον (Αναντολού Εφές): 2,3 εκ.
  • Εβάν Φουρνιέ (Ολυμπιακός): 2,2 εκ.

Τον ίδιο καθαρό μισθό με τον νέο σταρ του Ολυμπιακού λαμβάνουν επίσης οι Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (Φενερμπαχτσέ), Γουίλι Ερνανγκόμεθ (Μπαρτσελόνα) και Βενσάν Πουαριέ (Αναντολού Εφές).

Η παρουσία μεγάλων ταλέντων και οι ολοένα υψηλότεροι μισθοί καταδεικνύουν πως η Ευρωλίγκα εδραιώνει τη θέση της μεταξύ των πιο διάσημων διοργανώσεων του παγκόσμιου μπάσκετ και παρά τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους νέους χρηματοοικονομικούς κανόνες, η ευρωπαϊκή αγορά φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει αυτή την εκθετική ανάπτυξη.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: