12 μυρωδικά για να αντικαταστήσετε το αλάτι στο φαγητό και να κάνετε καλό στην υγεία σας χωρίς να χάσετε γεύση
2 May 2020
Ασθένειες και Βότανα (Μέρος 1ο, Α – Ε)
2 May 2020

Μαγειρική Σόδα : 15 Λόγοι που Λίγοι Γνωρίζουν

Μαγειρική Σόδα! Ένα αίνιγμα για εσάς: τι αγοράστηκε πριν από 10 χρόνια και δεν έχει λήξει; Το όξινο ανθρακικό νάτριο, μια σκόνη με μικρούς κρυστάλλους, μπορεί πραγματικά να βρίσκεται στο ράφι για δεκαετίες και να μην χρησιμοποιείται καθόλου. Για αυτό σας παρουσιάζουμε 15 ασυνήθιστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας που σίγουρα θα σας κάνουν να την καταναλώσετε.

Φυσικό αποσμητικό

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αποσμητικό που αγοράσατε από το κατάστημα, αναμίξτε νερό με μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο ή απλώς πάρτε λίγη και απλώστε στην περιοχή της μασχάλης. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την μυρωδιά των ποδιών με τον ίδιο τρόπο.

Θεραπεία για φαγούρα

Εφαρμόστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό στο δέρμα για να ανακουφίσετε τα κνησμώδη εξανθήματα από τσιμπήματα εντόμων και δηλητηριώδη κισσό.

Ανακούφιση από καούρα

Για να εξαλείψετε την καούρα, μπορείτε να πιείτε ένα μείγμα από μισό ποτήρι νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο γάλα με μια πρέζα μαγειρική σόδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συνταγή: 100 ml νερό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ (ή λίγο χυμό λεμονιού), 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Φυσικό απολεπιστικό

Για πιο φωτεινό δέρμα. 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Ανακατέψτε, απλώστε στο πρόσωπο και κάντε μασάζ χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα μασάζ.

Για να αφαιρέσετε τα σπυράκια. 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 0,5 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε λίγο φυτικό λάδι. Ανακατέψτε, απλώστε σε περιοχές με σπυράκια για 5 λεπτά, κάντε μασάζ και ξεπλύνετε.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις γραμμές και τις ρυτίδες. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας για 5-7 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Φροντίδα μαλλιών

Για ταχεία ανάπτυξη των μαλλιών, ανακατέψτε 9 κουταλιές της σούπας νερό με 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα από τη ρίζα έως την άκρη με ένα μπουκάλι απλικατέρ και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ετοιμάστε και απλώστε ένα μείγμα νερού και μυλόξυδου, κάντε μασάζ ξανά στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε καλά. Τα μαλλιά σας θα γίνουν λαμπερά και υγιή.

Θεραπεία για ραγάδες

Το τακτικό μασάζ με αυτό το μείγμα θα κάνει τους ιστούς του σώματός σας να αναγεννηθούν γρηγορότερα. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με το χυμό μισού λεμονιού. Κάντε μασάζ στα σημεία με τις ραγάδες.

Κακή αναπνοή και αφαίρεση οδοντικής πλάκας

Ανακατέψτε 2 κουταλιές του γλυκού σόδα με χυμό μοσχολέμονου και προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό. Ξεπλύνετε το στόμα σας με το διάλυμα εάν μυρίζει η ανάσα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα νερού και 3-4 κουταλιές της σούπας σόδα για την αφαίρεση της οδοντικής πλάκας .

Θεραπεία για τους κάλους και την εξάλειψη οσμών στα χερια

Ζεστά μουλιάσματα με μαγειρική σόδα μερικές φορές την εβδομάδα θα σας σώσουν από σκληρό δέρμα στα χέρια και τα πόδια σας. Και αν τρίψετε τα χέρια σας και το ξύλο κοπής με μαγειρική σόδα, μπορείτε να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές σκόρδου ή ψαριού.

Λεκέδες και αφαίρεση μούχλας σε πλακάκια

Ανακατέψτε 1 μέρος νερό με 1 μέρος ξύδι σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια αναμίξτε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου για να σχηματίσετε μια πάστα. Πρώτα, ψεκάστε το υγρό μείγμα στα πλακάκια και μετά τρίψτε τα με την πάστα. Φροντίστε πρώτα να δοκιμάσετε αυτά τα μείγματα σε ένα σημείο που δεν είναι ορατό.

Απορροφητής οσμών ψυγείου

Απλώς αφήστε ένα ποτήρι με μαγειρική σόδα στο ράφι του ψυγείου για μερικές ημέρες.

Καθαριστικό κοσμημάτων

Ανακατέψτε 3 κουταλιές του γλυκού σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και βουρτσίστε τα κοσμήματα με οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Αντιμετώπιση αποστημάτων

Μουλιάστε την πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα για 15-20 λεπτά σε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας, αλατιού και ζεστού νερού χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για 1 ποτήρι νερό.

Αντιμετώπιση ηλιακού εγκαύματος

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα μπανάκι με κρύο νερό για μα καταπραΰνει το ηλιακό έγκαυμα. Η εφαρμογή αλατιού και ζεστού νερού μπορεί να απαλύνει τον τοπικό πόνο.

Μαλάκωμα ρεβιθιών και φασολιών

Απλά προσθέστε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη νερό, ρίξτε τα μέσα και θα μαλακώσουν ειδικά αν είναι παλιά.

Λευκαντικό δοντιών

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό λειαντικό, οπότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σόδα στην οδοντόκρεμα και βουρτσίστε τα δόντια σας ως συνήθως. Ή πασπαλίστε σόδα σε υγρή οδοντόβουρτσα και προσθέστε 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, βουρτσίστε ως συνήθως.

πηγή : toftiaxa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: