Μagic ήταν ο Αντετοκούνμπο και νέα νίκη για τους Μπακς (βίντεο)
22 December 2023
Σχεδιασμός και αποδοτικότητα: Γιατί η νορβηγική Mill είναι η καινοτόμος λύση στη θέρμανση
22 December 2023

Μαζικοί πυροβολισμοί στην Πράγα: Βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών- Βρέθηκαν πυρομαχικά σε «απίστευτες ποσότητες»

Βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στο μακελειό της Πράγας έδωσαν στη δημοσιότητα οι τσεχικές αρχές στην τελευταία συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επίθεση.

Στη συνέντευξη Τύπου η αστυνομία παρουσίασε πλάνα από bodycam από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να επέμβουν στους πυροβολισμούς, σημειώνοντας ότι στο σημείο επικράτησε χάος.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να τρέχουν μέσα σε κτίριο του πανεπιστημίου αναζητώντας τον ένοπλο που πυροβολούσε τα θύματά του, προτού τον εντοπίσουν στην ταράτσα, όπου και τελικά αυτοκτόνησε.

Όταν έφθασαν οι αξιωματικοί στο σημείο, υπήρχε η εκτίμηση ότι ο ένοπλος βρισκόταν στους επάνω ορόφους γι΄αυτό και κατευθύνθηκαν προς την ταράτσα. Καθώς η αστυνομία πλησίαζε το σημείο όπου βρισκόταν, αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο.  Οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα του ενώ έκαναν έρευνα στο κτίριο.

Στο σημείο βρέθηκαν πυρομαχικά σε «απίστευτες ποσότητες». Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση θα μπορούσε να είχε ακόμη περισσότερα θύματα εάν δεν είχαν αντιδράσδει γρήγορα οι αρχές. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Προτεραιότητα της αστυνομίας, όπως τονίστηκε, ήταν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαζόταν και να εκκενώσουν το κτίριο.

Στην ενημέρωση της αστυνομίας δόθηκαν επίσης εξηγήσεις γιατί οι φοιτητές που απομακρύνονταν από το κτίριο έπρεπε να βγουν έξω με τα χέρια ψηλά. Όπως αναφέρθηκε, οι αστυνομικοί δεν ήταν σίγουροι αν ο δράστης είχε συνεργούς.

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι οι έντρομοι φοιτητές είχαν κλειστεί στις αίθουσες του κτιρίου του πανεπιστημίου και η αστυνομία πήγαινε όροφο προς όροφο για να τους βγάλει. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η αστυνομία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει βία για να περάσει και να τους απομακρύνει. «Δημιουργήσαμε έναν ασφαλή διάδρομο και μέσω του ασφαλούς διαδρόμου είπαμε σε όλους να βγουν έξω».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: