16η Γιορτή Ακτινιδίου στις 21 και 22 Οκτωβρίου σε Αιγάνη και Πυργετό από το Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας
20 October 2022
Olympia Forum III: Δημοπρατούνται τρεις νέες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων
21 October 2022

Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα

Για την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου επαναπροσδιορίσθηκε το προγραμματισμένο για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πριν την ματαίωση, είχε προηγηθεί μία αλλαγή ημερομηνίας, αφού ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για την περασμένη Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Αυτή ακριβώς η αλλαγή αποτέλεσε την βάση της αναβολής. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Στεργιόπουλος, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ήρθε στα χέρια του επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τσιαντή που ανέφερε ότι η αλλαγή ημέρας δημιούργησε σύγχυση και ανατροπή ως προς τον προγραμματισμό των περισσότερων δημοτικών συμβούλων, τουλάχιστον του δικού του συνδυασμού, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, συνέχιζε η επιστολή, παρακαλώ για την αναβολή του σημερινού συμβουλίου καθότι η επιθυμία των περισσοτέρων εξ ημών είναι να παρευρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με την συγκεκριμένη θεματολογία.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε προσχηματική την αιτιολόγηση του κ. Τσιαντή, γιατί η ορθή επανάληψη της πρόσκλησης, με την νέα ημερομηνία, στάλθηκε 3-4 ώρες μετά και υπήρχε και περισσότερος χρόνος να προγραμματίσουν οτιδήποτε αφού από την Τρίτη πήγε στην Πέμπτη.

Προφανώς, κατέληξε ο κ. Στεργιόπουλος άλλοι είναι οι λόγοι που δεν βρίσκονται εδώ σήμερα οι αγαπητοί συνάδελφοι και ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του και φωτογραφίζεται από αυτές.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος χαρακτήρισε προφανές το γιατί δεν προσήλθε ο συνδυασμός του κ. Τσιαντή. Γιατί, υποστήριξε, δεν αντέχουν να ακούσουν την σπουδαία επιτυχία που είχαμε ως Δήμος, και ως διαδημοτική: 30 εκ ευρώ, για 5 χρόνια, μέσα στο ΕΣΠΑ 2022-2027, μαζί με την παράταση των δύο ετών. Ουσιαστικά, τόνισε μιλάμε για μία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 30 εκ σε ονομαστικοποιήμενα έργα για όλο το Δήμο.

Δεν υπάρχει ανάλογο χρηματοδοτικό προηγούμενο, όπως δεν υπάρχει και προηγούμενο ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τα Άγραφα, πρόσθεσε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα. Αυτή η επιτυχία φέρνει σε δυσχερή θέση την αντιπολίτευση και προσωπικά δεν με εξέπληξε η στάση τους γιατί το ίδιο έκαναν και όταν συζητάγαμε για το υπαίθριο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, προκειμένου να μην γίνει η αποδοχή των χρημάτων, υποστήριξε ο κ. Νάνος.

Σε ότι αφορά στο λόγο που από Τρίτη το συμβούλιο πήγε Πέμπτη, ανέφερε πως προηγήθηκε η ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την ημέρα του συμβουλίου και γι αυτό υπήρξε η διήμερη μετατόπιση.

Ακολούθως ο κ Νάνος μίλησε συνοπτικά για την σημασία του Ειδικού Αναπτυξιακού και ενημέρωσε τους συμβούλους πως εκτός όλων των άλλων υπάρχει και δέσμευση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, ότι στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης θα ενταχθεί το Γυμνάσιο Μεσενικόλα και η μετατροπή του σε κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Λίμνης Πλαστήρα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: