Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Λάρισα
1 July 2020
Δήμος Αθηναίων και υπ. Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσουν το σχέδιο «AGORA ATHENS-Πλάκα Μοναστηράκι»
1 July 2020

Ματαιώνεται το φετινό παζάρι στη Λάρισα

Την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού και σημαντικές αλλαγές στη διοργάνωση του Πάρκου των Ευχών, ανακοινώνει ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον covid 19 και με δεδομένες τις επιστημονικές εκτιμήσεις για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου γύρου.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από πλήρη και αναλυτική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, την κατάθεση απόψεων από το πολιτικό προσωπικό και τις θέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ πριν δέκα ημέρες ο δήμαρχος ενημέρωσε, συζήτησε και άκουσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ετσι, φέτος τον Σεπτέμβρη το Παζάρι της Λάρισας, το μεγαλύτερο παζάρι της χώρας, με ιστορία αιώνων στην πόλη, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Τη λήψη της απόφασης επιβάλλει η λογική και το αίσθημα ευθύνης του Δήμου και όλων των δημόσιων αρχών για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.
Ένα γεγονός επτά ημερών που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση και δημιουργεί συνθήκες μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού, χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης ακόμα του βασικότερου μέτρου πρόληψης: της κοινωνικής απόστασης.
Βάσει της εικόνας της εξέλιξης της πανδημίας σήμερα αλλά και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνη και επιπόλαια οποιαδήποτε άλλη απόφαση.
Ανανεώνουμε το ραντεβού με το ιστορικό Παζάρι της Λάρισας για τον Σεπτέμβριο του 2021.
Σημαντικές μεταβολές θα υπάρξουν και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, στην όμορφη περιοχή του Αλκαζάρ.
Με οδηγό πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, φέτος τις γιορτές δεν θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο οι δράσεις που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό.
Στο χώρο του Αλκαζάρ θα τοποθετηθεί ο φωτεινός εορταστικός διάκοσμος, ενώ σημαντικό μέρος του Χριστουγεννιάτικου στολισμού του «Πάρκου των ευχών» , θα αξιοποιηθεί για να εμπλουτίσει την εικόνα της «γιορτινής Λάρισας» στο εμπορικό κέντρο, τις πλατείες τον Μύλο του Παππά κ.α. της Λάρισας και άλλα σημεία.
Φυσικά, το Αλκαζάρ, που αποτέλεσε σημείο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες την περίοδο των Χριστουγέννων και το οποίο την περίοδο της καραντίνας, «ανακαλύφθηκε» από τις νέες γενιές των Λαρισαίων, θα στολιστεί δημιουργώντας την γνωστή παραμυθένια ατμόσφαιρα.
Επαναλαμβάνουμε πως όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από έντονο προβληματισμό και με μοναδικό γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών από τον covid 19 σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για πιθανή ανάκαμψη του ιού, τους επόμενους μήνες.
Κυρίαρχο μέλημα του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και της Δημοτικής αρχής είναι η λήψη εκείνων των αποφάσεων που ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες διασποράς του ιού στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: